Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

16 medalja za KBS Naisus na Asteriks KUP-u

rssBookmark and Share

30.05.2016. Južna Srbija Info

Proteklog vikenda održan je Asteriks KUP, na kome je KBS "Naisus" nastupio sa devet takmičara i vratio se sa 16 odličja - 10 zlatnih, 2 srebrnih i 4 bronzana.

16 medalja za KBS Naisus na Asteriks KUP-u

Nakon državnog prvenstva za najmlađe, usledio je uspešan vikend u Beogradu (SC Banjica, 14.maj 2016.god.), gde se održalo tradicionalno takmičenje pod nazivom Trofej Beograda, i okupilo preko 350 takmičara iz 9 zemalja. KBS Naisus je nastupio sa četiri takmičara i osvojio 3 srebrne i jednu bronzanu medalju.

- Iako manji odaziv nego li ranijih godina, nije niti najmanje umanjio kvalitet takmičenja, niti jubileje koje ova godina nosi za glavnog organizatora Ljubišu Rakića i njegovog brata Nebojšu. Naš klub je nastupio u kombinovanom sastavu. Sa jedne strane pod imenom kluba takmičili su se Nikola Krstić i Uroš Mitrović, dok su u Timu Niša nastupili Vuk Manić i Nemanja Petrović. Uroš je u veoma jakoj konkurenciji uspeo da se domogne bronzane medalje, dok su ostala trojica pomenutih osvojili srebrne. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

Posle punih 18 godina a nakon Balkanskog šampionata 1998.god., u Nišu je održano međunarodno takmičenje u organizaciji TK Asteriksa - 1. Asteriks KUP. Tom prilikom odazvalo se 475 takmičara iz 55 klubova poreklom iz 7 zemalja - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Republike Srpske i naravno, Srbije.

- Prezadovoljni smo završenim turnirom a posebno usled zadovoljnih prijatelja iz Grčke, Bugarske i Makedonije, koji su činili veliku većinu takmičara. Najava grčkih trenera da će dogodine doći sa čak 200-250 takmičara nas raduje ali i obavezuje na još kvalitetniju organizaciju. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima - trenerima, takmičarima, sponzorima, ali i sudijskoj organizaciji na čelu sa Dejanom Živkovićem, koji su bili pohvaljeni svojim profesionalizmom i objektivnošću. - rekao je jedan od organizatora - Vladan Nikodijević.

Članovi KBS Naisus-a na Asteriks KUP-u okitili su se sa čak 16 medalja - 10 zlatnih, 2 srebrnih i 4 bronzane.

r.br.takmičarkonkurencijauspeh
1.Nemanja Mitrovićsenior -80kg3.mesto
2.Jana Petrovićpionir -36kg3.mesto
3.Vuk Manićpionir -29kg1.mesto
4.Milutin Stankovićpionir -23kg2.mesto
pionir pojedinačno1.mesto
5.Dunja Stankovićpionir pojedinačno3.mesto
pionirski tim1.mesto
6.Jelena Stevanovićpionir pojedinačno3.mesto
pionirski tim1.mesto
7.Maša Ničićpionir pojedinačno2.mesto
pionirski tim1.mesto
pionirski par1.mesto
8.Vuk Pavičićpionir pojedinačno1.mesto
pionirski par1. mesto
9.Uroš Mitrovićjunior pojedinačno1. mesto
junior slobodni stil1. mesto

- Pored pregršt medalja osvojenih na ovom turniru, osvojen je i pehar za 2.mesto u ekipnom plasmanu u formama. Ovakav uspeh predstavlja dobru uvertiru za predstojeći vikend kada se u Beogradu održava Tehničko prvenstvo Srbije. Nadam se da će i tražena finansijska pomoć od strane GO Medijana doći na vreme, kako bi ceo planirani tim otišao a siguran sam da se nećemo vratiti pognute glave. - završio je Nebojša Anđelković - predsednik KBS Naisus-a.
 


#   Naisus KBS   zlatne medalje   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   borilački sportovi   Prvenstvo Srbije   Vuk Manić   Nemanja Mitrović   Nikola Krstić     Vladan Nikodijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima