Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

6 medalja na KUP-u Srbije u borbama

rssBookmark and Share

09.10.2012. KBS

Na KUP-u Srbije u borbama u konkurenciji kadete, juniora i
seniora, KBS "Naisus" osvojio je 6 medalja - 1 zlatnu, 4 srebrne i 1
bronzanu.

6 medalja na KUP-u Srbije u borbama

U Hali sportova na Novom Beogradu u nedelju (7.oktobra) održan je KUP Srbije u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, okupivši pritom oko 300 takmičara iz cele Srbije. Po prvi put je korišćen takav način žrebanja da, u zavisnosti od broja takmičara po kategoriji, su postavljeni nosioci kategorija a na osnovu prethodno postignutih rezultata. Ono što je donekle presedan jeste da će takav sistem biti upotrebljen i kod takmičara učeničkih pojaseva, te svaki rezultat biti vrednovan a u zavisnosti od bodovne tabele, koju formiraju treneri i selektori reprezentacija.

Ekipu KBS "Naisus" su sačinjavali:
- Uroš Mitrović - kadet do 53kg (bronzana medalja)
- Aleksandra Aćimović - kadetkinja do 59kg (srebrna medalja)
- Boris Janković - kadet preko 65kg (srebrna medalja)
- Vukašin Zdravković - junior do 68kg (srebrna medalja)
- Aleksandar Kaličanin - junior preko 78kg
- Nemanja Mitrović - senior do 74kg (srebrna medalja)
- Milan Nužda - senior do 74kg
- Igor Kaličanin - senior do 80kg
- Miloš Andrejević - senior do 80kg
- Marko Miloradović - senior do 87kg
- Dušan Ivković - senior preko 87kg (zlatna medalja)


- Iako su svi dali svoj maksimum, nekolicina se ipak istakla. Aleksandra, Boris i Vukašin su svoj debitantski nastup obeležili srebrnim odličjem što je veliki podstrek za dalji rad. Uroš je ispred sebe imao protivnika koji je za glavu ipo viši od njega ali bez ikakvog straha ga je napadao sve vreme, te je ličilo na borbu Davida i Golijata.

Dok kod seniora, pored zlatnog Dušana, Igor je prikazao veliki napredak iako nije mogao do medalje, kako je poklekao pred 1. nosiocem i dugogodišnjim reprezentativcem Stojanom Rabijcem, koji je i osvojio ovaj KUP Srbije. Najviše se istakao Nemanja - osvajač srebrnog odličja, koji i pored ogromne želje za nastavak takmičenja ipak usled zadobijene povrede nije nastavio, što je bila odluka doktora a i mene kao trenera. Upravo ova srebrna medalja će mu omogućiti da na narednom prvenstvu bude postavljen za 2.nosioca u svojoj kategoriji !!! - rekao je prvi čovek KBS "Naisus"-a - Nebojša Anđelković.

Sumirajući rezultate, KBS "Naisus" je i na ovom takmičenju bio uspešan vrativši se sa jednim zlatnim, četiri srebrna i jednim bronzanim odličjem. Već narednog vikenda, tačnije 13.oktobra, na istom mestu se održava KUP Srbije u konkurenciji pionira te u formama za sve starosne kategorije. Nadamo se da će i to takmičenje doneti velike uspehe i rezultate vredne pomena.



#   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Marko Miloradović   srebrna medalja   bronzana medalja   zlatna medalja   Kup Srbije   Nemanja Mitrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima