Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ana Joković: Uvek rado dolazim u Niš, grad košarke

rssBookmark and Share

Niš 15.04.2018. Južna Srbija Info

"Uvek, vrlo rado i često dolazim u Niš", izjavila je Ana Joković potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, zadužena za žensku košarku, na "Danu ženske košarke", odnosno na Drugom Saveznom treningu za devojčice 2003, 2004. i 2005. godište održanom danas u Nišu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Trenizi su održani u sali OŠ "Duško Radović" u Nišu.

"Niš jeste bio i biće grad košarke i uvek dobar domaćin, a to dokazuju i predhodni sportski događaji, kao što kvalifikaciona utakmica seniorske ženske reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u košaraci za žene 2019. koje će se održati u našoj zemlji, a jedan njegov deo i u Nišua danas je održan Drugi Savezni trening za devojčice 2003., 2004. i 2005. godište", rekla je Joković.

Na pitanje, da li ima razlike u odnosu stručnjaka i javnosti prema muškoj i ženskoj košarci, Ana kaže, "ja osećam jednaku pažnju kada se radi o KKS, i nema više razlike, čak ako govorimo o vrednosti igračica (plaćanju), kao što je to bio slučaj ranije".

Ana kaže da nemamo ozbiljne konkuretnte u regionu, a glavni protivnici mogu da nam budu Francuska, Španije i Rusija, i da ozbiljno računamo na titulu na predstojećem prvenstvu.

Ona se zahvalila Urošu Parliću i Regionalnom košarkaškom savezi istočne Srbije, na organizaciji današnjeg događaja.

Komentara: 0


#   Niš   košarka   Duško Radović OŠ   žene   reprezentacija   Uroš Parlić   Košarkaški savez Srbije   Regionalni košarkaški savez istočne Srbije   Ana Joković   Evropsko prvenstvo   ženska košarka
@KSSrbije @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima