Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fantastična sportska humana akcija: "Asovi za decu" i 7000 gledalaca (FOTO)

rssBookmark and Share

25.05.2016. RTS

Oko 7.000 gledalaca okupilo se na stadionu Partizana u humanitarnom meču "Asovi za decu" kako bi na terenu videli prosljavljene srpske fudbalere, ali i pomogli da se prikupe sredstva za izgradnju kliničkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka.

Foto: Rade Prelić, Tanjug
Foto: Rade Prelić, Tanjug

Dva tima sa klupe predvode čuveni srpski treneri Radomir Antić i Bora Milutović, dok su na terenu Dejan Stanković, Predrag Mijatović, Nikola Žigić, Milan Jovanović, Mateja Kežman, Ivica Kralj, Nikola Lazetić, Danko Lazović, Goran Stevanović, Mihajlo Pjanović, Perica Ognjenović i mnogi drugi...

Rezultat je bio u drugom planu, ali vredi napomenuti da su Dejan Stanković i Nikola Žigić lepim golovima podsetili na stare dane.

Ulaznice za humanitarni meč "Asovi za decu" prodavale su se po ceni od 300 dinara za sever i jug, 500 dinara zapad i istok, dok su porodične ulaznice (tri) koštale 1.000 dinara.

Radomir Antić, Boško Janković i Radosav Petrović izjavili su da im je veliko zadovoljstvo što su bili akteri humanitarnog meča "Asovi za decu" i da se nadaju da će se ova akcija ponoviti.

Sj

"Viđena je prava atmosfera i zadovoljan sam odzivom publike. Ideja je predivna i trebalo bi je nastaviti. Pohvalio bih fudbalere koji su došli iz inostranstva i podržali akciju", rekao je Antić.

Fudbaler Verone Boško Janković istakao je da mu drago što je video nekadašnje saigrače iz reprezentacije i drugare.

"Okupili smo se u velikom broju i pokazali da možemo da pomognemo onima kojima je potrebno. Nacija smo koja pokazuje zajedništvo, što je sada slučaj u ovoj divnoj akciji. Nadam se da će ih biti što više", rekao je Janković.

Vezista kijevskog Dinama Radosav Petrović vratio se na stadion na kojem imao dosta uspeha u dresu Partizana.

"Ponosan sam što smo se okupili na ovakvom događaju, ovo je velika stvar za decu. Počastvovan sam što sam bio deo toga, uradili smo korisnu stvar i voleo bih da se ovo nastavi", zaključio je Petrović.

Utakmica "Asovi za decu" realizovana u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), FK Partizan i podrške FK Crvena zvezda. 


#   Milan Jovanović   Danko Lazović   Dejan Stanković   Jovana Simić   Goran Stevanović   Crvena Zvezda   Predrag Mijatović   Radomir Antić   Nikola Žigić   Asovi za decu   Boško Janković   Radosav Petrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima