Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besna Kobila: Sve spremno za slalom na rolerima

rssBookmark and Share

Vranje 01.09.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Trećeg i četvrtog septembra, na Besnoj Kobili, održaće se Otvoreno prvenstvo Srbije u disciplini „On lajn alpin slalom“, odnosno slalom na rolerima.
Takmičenje će okupiti oko sto takmičara iz zemlje i inostranstva.

Besna Kobila: Sve spremno za slalom na rolerima

Trka je međunarodnog karaktera i četvrta je u okviru domaćeg prvenstva. To je jedina srpska trka koja se vozi za bodove i rangira se za Svetski kup. Nalazi se na zvaničnom kalendaru Svetske roler federacije. Okupiće roleraše iz Poljske, Šri Lanke, Italije, Češke, Slovenije kao i takmičare iz domaćih klubova.

Đorđe Dedinac, trener kaže: „Što se tiče naših takmičara učestvojemo sa dvadeset dvoje, od najmlađih kategorija, pahuljica 2010, 2011. godište, a imamo i jednu devojčicu 2012, do seniora, a to su oni osamnaest plus.“

Prva trka vozi se u subotu u deset sati, a drugog dana odnosno u nedelju takmičari počinju sa vožnjama takođe u deset ujutru.

„Očekujemo jednu jako lepu trku, jako lepu predstavu, puno gostiju i pre svega interesantne borbe. U subotu i nedelju se u Srbiji prvi put vozi veleslalom disciplina, do sada je bio samo slalom“ - dodaje Dedinac.

U organizaciji takmičenja pored Ski kluba „Besna Kobila“ učestvuju i klubovi iz Niša i Pirota, kao i Skijaški savez Srbije i Roler savez Srbije.

„To je jedinstven primer u Srbiji kako klubovi sarađuju, kako nam se deca druže. Organizujemo zajedničke pripreme, zajedničke treninge i pokušavamo, s obzirom da je jedna od disciplina postala olimpijski sport od 2020. u zvaničnom olimpijskom programu, pokušavamo da u Srbiji dignemo na viši nivo."

Sezona se završava 19. septembra, kada će se održati  Kružna trka gde vranjski roleraši voze više revijalno, ističe Dedinac. Nakon toga, počinju pripreme za zimsku, odnosno ski sezonu.


#   Vranje   svetski kup   Besna Kobila   trka   ski roleri   Ski klub Besna Kobila   Otvoreno prvenstvo   Skijaški savez Srbije    
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima