Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Blickrig na Banovom brdu

rssBookmark and Share

Niš 08.05.2016. Južna Srbija Info

Radnički je nastavio tradiciju i ponovo pobedio Čukarički na njegovom terenu. Nakon ranog vođstva Radničkog i nastojanja “brđana” da nekako poravnaju rezultat, usledio je pravi blickrig Reala sa Nišave. Za samo 4 minuta, tri gola i svaka neizvesnost oko pobednika ovog susreta je bila rešena.

Foto: A. Dimitrijević, RAS Srbija
Foto: A. Dimitrijević, RAS Srbija

Obećanja stratega Radničkog, Milana Rastavca, da će se njegov tim boriti za izlazak na evropsku scenu dokle god šanse za to postoje, na najbolji način je ispunjeno. Konačan rezultat posle isteka 90 minuta igre glasio je 1:5 (0:4).

Već u 4. minutu, nakon prekida koji je izveo Đuričković, najsnalažljiviji u šesnaestercu domaćih je bio Lakić-Pešić koji uklizao na ubačenu loptu ubacio je u mrežu iza leđa Stevanovića. Lopta se na svom putu ka mreži odbila od stative, a Radnički je vodio sa 1:0.

Opsedali su nakon vođstva domaći fudbaleri gol Radničkog, ali bez nekog većeg uspeha. Odbrana Radničkog je na sve izazove odgovorila na odgovarajući način pa se rezultat nije menjao.

A onda furioznih 4 minuta igrača Radničkog. Slobodan udarac za goste je u 34. minutu izveo Saša Marjanović. Uputio je loptu ka golu Čukaričkog sa preko 30 metara, koja je preletela sve igrače, i završila pored zbunjenog Stevanovića iza njegovih leđa. Bilo je to 2:0 za superligaša sa Čaira.

A onda za samo dva minuta dva gola. U 35. minutu Marko Mrkić je prevario sve svoje čuvare i poput brzog voza se sjurio u kazneni prostor domaćih, nakon neuspele ofsajd zamke, i situaciju “1 na 1″ sa golmanom domaćih rešio na najbolji mogući način, postizanjem gola. Bilo je to velikih 3:0 za Radnički.

Za sve one koji nisu ispratili pogodak Mrkića u 35. minutu, u 37. minutu mladi napadač Nišlija je priredio reprizu. Na identičan način povisio za, tada već, nedostižnih 4:0. Samo je za razliku od prethodnog gola, ovog puta zaobišao i golmana Stevanovića.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

Za sve one koji su možda priželjkivali preokret na Banovom Brdu, na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu, da ih razuveri potrudio se Saša Marjanović. Dobar prodor po levoj strani Darka Bulatovića i još bolju povratna loptu u srce šesnaesterca, rutinski je realizovao najbolji strelac Radničkog iz Niša, postigavši svoj 11. superligaški pogodak.

Do kraja susreta, u 60. minutu, igrač domaćih Saša Jovanović je uspeo da postigne počasni pogodak, pa je nakon odsviranog kraja utakmice rezultat na semaforu glasio 1:5.

Sledeću utakmicu Radnički igra na svom Čairu, a u goste mu dolazi beogradski Partizan.

ČUKARIČKI : RADNIČKI NIŠ 1:5 (0:4)
Stadion Čukaričkog
GLEDALACA oko 300
SUDIJA Milorad MAŽIĆ
ŽUTI KARTONI: Lagator (Čukarički).
STRELCI: Jovanović u 60′(Čukarički), Lakić-Pešić u 4′, Marjanović 34′i 47′, Mrkić 35′ i 37′ (Radnički Niš).

ČUKARIČKI: Nemanja STEVANOVIĆ, Lukas PIASENTIN, Dragoljub SRNIĆ, Siniša MANDIĆ (od 46′ Saša JOVANOVIĆ), Obeng REGAN (od 46′ Tijago GALVAO), Filip STOJKOVIĆ, Bojan OSTOJIĆ, Nenad MIROSAVLjEVIĆ, Stefan ŽIVKOVIĆ, Dušan LAGATOR, Filip KNEŽEVIĆ (od 56′ Nemanja RADONjIĆ).

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar S. JOVANOVIĆ, Miloš PETROVIĆ, Darko BULATOVIĆ, Radoš BULATOVIĆ (od 78′ Vladimir ĐORĐEVIĆ), Nemanja LAKIĆ-PEŠIĆ, Marko TOMIĆ (od 76′ Petar KRSTIĆ), Saša MARJANOVIĆ, Petar ĐURIČKOVIĆ, Andreja APOSTOLOVIĆ, Marko MRKIĆ (od 88′ Lazar MITROVIĆ), Aleksandar M. JOVANOVIĆ.


#   Niš   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Darko Bulatović   Saša Jovanović   Vladimir Đorđević   Petar Đuričković   Marko Tomić   Nemanja Lakić-Pešić   Čukarički FK   Saša Marjanović   Andreja Apostolović   Stefan Živković   Marko Mrkić
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima