Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas na "Čairu", Radnički protiv Borca iz Čačka

rssBookmark and Share

Niš 01.11.2015. fkradnickinis.rs

Danas, od 14.00 časova, na našem “Čairu” sastaju se domaći Radnički i Borac iz Čačka.
Najzanimljiviji meč u okviru 16. kola Super lige, nakon kojeg će, nadamo se, borba za drugo mesto na tabeli biti još zanimljivija.

Danas na "Čairu", Radnički protiv Borca iz Čačka

Pre samog početka utakmice, fudbaleri Radničkog i Borca, podržaće akciju portala “Srbija danas” pod nazivom “Drug nije meta” kojim se šalja jasna poruka “Stop vršnjačkom nasilju”.

Specijalni gosti na sutrašnjem meču će biti roditelji tragično preminulom Aleksi Jankoviću, koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja, na žalost, sa tragičnim završetkom.

Pokojni Aleksa je bio i simpatizer i navijač našeg kluba i njegovim roditeljima, Bojanu i Dragani, će biti uručen dres Radničkog, a obe ekipe će sutra izaći u majcama sa jasnom porukom “Drug nije meta”.

Gosti iz Čačka, dolaze u Niš, visoko plasirani na tabeli, odmah iza lidera prvenstva i ne kriju da bi bili zadovoljni i podelom bodova na nedeljnom meču:

”Pred nama je prva u nizu veoma teških i zahtevnih utakmica. Idemo u goste timu koji ima najbolju odbranu u ligi koja je do sada samo šest puta kapitulirala. Podsetiću da smo ih na premijeri savladali posle velikog preokreta i da smo im dva puta zatresli mrežu. Biće ovo veoma teško gostovanje, ali i prilika da se nadigravamo sa kvalitetnim rivalom. Vrebaćemo i čekaćemo svoju priliku da stignemo do gola i da obezbedimo povoljan rezultat. To bi u ovom trenutku bilo sve osim poraza i veoma bi bili zadovoljni ukoliko nam se u nedelju po podne uveća bodovni saldo. Razlog za optimizam imamo i činjenicom da osim duže odsutnih Zeca i Krstića svi igrači konkurišu za tim” – rekao je pomoćni trener Dragan Šarac.

S druge strane, u našem taboru podsećaju na to da nam je Borac “veliki dužnik” iz prvog kola ovog prvenstva i priželjkuju fudbalsku osvetu s kamatom. Ispratiti goste u Čačak sa loptama u njihovoj mreži, a sa druge strane da golman, koji je samo 4 puta savladan u dosadašnjem superligaškom takmičenju, Aca Jovanović ostane nesavladan i na ovom meču.

Trener Milan Rastavac očekuje da će „Zebre“ pružiti pravi izazov njegovim pulenima.

- Što se utakmice protiv Borca tiče, dolazi nam u pravo vreme, kada sa puno elana i puno samopouzdanja ulazimo u meč. Borac zauzima drugo mesto, zaslužuje poštovanje, kako sam tim, tako i trener koji ih vodi. Očekuje nas težak zadatak, a ujedno i prilika i izazov, koji treba da iskoristimo da odigramo kao u prethodnim utakmicama, kaže Rastavac.

Radnički je napravio niz dobrih rezultata i momci su zaslužili da konačno dobiju podršku sa tribina, onakvu kakvu zaslužuju. Trener Rastavac je ukomponovao iskustvo i mladost i održao svako obećanje koje je dolaskom u Niš dao. Nišlije, red je da mu se odužimo i njemu i momcima u belim dresovima, koji nikad nisu ostali suvi.

Vojkan Andrejić


#   Niš   Čair   fudbal   Radnički FK   Superliga   Milan Rastavac   Čačak   Borac FK  
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima