Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Delegacija KSS posetila Prokuplje

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.01.2018. TimeOut

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa potpredsednikom za takmičenja Dušanom Projovićem posetila je Prokuplje, gde je održan i sastanak svih komesara takmičenja pod okriljem KSS.

Delegacija KSS posetila Prokuplje

– Izuzetna je čast, privilegija i zadovoljstvo biti domaćin delegaciji KSS. Košarka je lep i dinamičan sport kojim mladi treba da se bave… – izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović. – Prokuplje je uvek bilo riznica dobrih košarkaša od kojih su mnogi igrali za domaće i strane klubove, za mnoge selekcije reprezentacije Srbije i nekadašnje Jugoslavije i bili pravi ambasadori našeg grada.

Osim potpresednika KSS Projovića, sastanku u Prokuplju prisustvovao je i predsednik takmičarske komisije Branko Lozanov, predsednik sudijske komisije Miodrag Ličina i član Skupštine KSS i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza juga Srbije Vule Vuković.

– Prokuplje je danas centar košarke – rekao je Projović, koji je pohvalio napore lokalne samouprave koja, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, pomaže aktivnosti svih košarkaških klubova. – Na današnjem sastanku analiziran je rad komesara za takmičenja u prvom delu prvenstava, napravljeni su planovi za prolećni deo, a bilo je govora i o primeni novih propisa u oblasti sporta.

Istaknut je i veliki doprinos Vuleta Vukovića u razvoju košarkaškog sporta u Prokuplju i celom regionu koji je, između ostalog, bio i inicijator prvog ovogodišnjeg sastanka visokih predstavnika srpske košarke u našem gradu.

Vuković je ovom prilikom goste upoznao i sa istorijskim razvojem prokupačkog sporta i košarke, kao i sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja.

– Prisustvo najviših funkcionera KSS U Prokuplju najbolje govori o tome da oni pridaju veliki značaj revnomernom razvoju košarkaškog sporta u Srbiji – rekao je Vuković i istakao da je ovaj sastanak na neki način i priznanje za doprinos srpskoj košarci prokupačkim košarkašima i sportskim radnicima u proteklih 65 godina.

Predstavnici delegacije KSS uručili su prigodan poklon predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću.

TimeOut

Komentara: 0


#   Prokuplje   košarka   predsednik opštine   Vule Vuković   Dušan Projović   Aleksandar Simonović   Time Out portal   KSS
@timeoutrs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima