Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

FK "Radnički" izašao iz blokade

rssBookmark and Share

27.06.2016. Južna Srbija Info

Fudbaleri Radničkog privode kraju prvi deo priprema koji je obavljen na Čairu. Od ponedeljka 27. juna, igrači niškog superligaša odlaze u Brzeće, svoju prošloletošnju bazu, gde će nastaviti sa treninzima.

FK "Radnički" izašao iz blokade

Nišlije će na Kopaoniku imati četiri provere, a u subotu će, dva dana pre odlaska u hotel „Junior“, proveriti trenutnu formu u duelu sa kruševačkim Napretkom.

Više o svemu ovome, kao i o aktuelnostima u prelaznom roku, bilo je reči na današnjoj konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba Milan Rastavac rekao je da se stvari odvijaju utvrđenim rasporedom, preliminarni razgovori sa pojačanjima već su obavljeni, a u narednim danima, najkasnije do ponedeljka, očekuje se da nova lica stave paraf na ugovore sa Radničkim. Osim igrača, takođe se očekuje i da Rastavac u narednih nekoliko dana stavi potpis na nastavak saradnje sa Radničkim.

Naše aktivnosti odvijaju se utvrđenim planom, pozitivna je atmosfera i verujem da sve ide u dobrom smeru. Želimo da nastavimo istim tempom i da očuvamo kontinuitet, a odlaske da nadomestimo adekvatnim pojačanjima. Takođe, želimo da ostavimo prostor za razvoj i igranje mlađih igrača od kojih očekujemo da donesu nešto više u sledećem periodu. Bili smo na Kopaoniku i prošle sezone i uslovi su nam poznati, a kroz pripremne utakmice i pojačan intenzitet rada očekujemo da spremno dočekamo početak prvenstva – poručuje Rastavac.

Predsednik Radničkog Radan Ilić sa velikim zadovoljstvom je istakao da je Radnički regulisao sve obaveze koje je imao prema Arbitražnom sudu i disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, u visini od 10.100.000 dinara i da Nišlije, nakon nešto više od godinu dana, ponovo mogu da registruju nove igrače.

Dalji planovi kluba su da obezbedimo sredstva za nova pojačanja, sa kojima smo u razgovoru. Danas smo se dogovorili i sa šefom stručnog štaba, a sve odluke verifikovaćemo večeras na Upravnom odboru – najavljuje prvi čovek niškog superligaša.
A nakon Aleksandra Jovanovića koji je otišao u Dansku, još jedan fudbaler Radničkog mogao bi uskoro da ostvari transfer. Za napadača Marka Mrkića interesovanje su pokazali mnogi klubovi, poručuje predsednik Radničkog, a neki od njih dolaze iz Danske, Moldavije i još nekih zemalja.

U klubu smo doneli odluku da minimalno obeštećenje za koje bismo ustupili prava na Marka Mrkića iznosi 120.000 evra. Mnogi klubovi pokazali su interesovanje, a ukoliko do transfera dođe, novac ćemo upotrebiti za dovođenje novih igrača. Nakon večerašnje sednice otkrićemo i imena eventualnih pojačanja – kaže Ilić.
Predsednik Radničkog je istakao žaljenje što niški klub nije u mogućnosti da kompletno sanira teren Čaira, ali je dodao i da je dobio uverenje čelnika FSS, da će Radnički na korišćenje dobiti mašine iz Stare Pazove, kako bi travnata podloga bila što bolje pripremljena za novu sezonu koja počinje 23. jula.

Radnički će sutra od 18 časova na Čairu igrati prvu prijateljsku utakmicu, a protivnik će im biti Napredak iz Kruševca.

Ostale pripremne mečeve na Kopaoniku Radnički će igrati sa sledećim protivnicima:

30.06. Radnički – Bačka (Bačka Palanka);
04.07. Radnički – Novi Pazar;
08.07. Radnički – Radnik (Surdulica)
12.07. Radnički – Sutjeska (Nikšić).

fkradnickinis.rs


#   Radnički FK   Novi Pazar   Milan Rastavac   Radan Ilić   Bačka Palanka   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima