Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gimnazijalci niškog “Sremca” odlaze na svetsko prvenstvo

rssBookmark and Share

08.12.2014. V.Petrović, Južna Srbija Info

Muška košarkaška ekipa Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” posle osvajanja prvog mesta na državnom prvenstvu odlazi na Svetsko školsko prvenstvo koje se održava aprila 2015.godine u Francuskoj

Gimnazijalci niškog “Sremca” odlaze na svetsko prvenstvo

Svi se nadaju da ponove uspeh rukometašica ove škole koje su pre nekoliko godina na istom takmičenju osvojile srebrnu medalju

Postali su prvo prvaci grada Niša. Onda su pobedili i na regionalnom takmičenju sve protivne da bi postali i državni prvaci, a sada se pripremaju za odlazak na Školsko svetsko prvenstvo u košarci koje će se održati aprila iduće godine u Francuskoj, u gradu Limož. Na Svetskom školskom prvenstvu u košarci Nišlije će predstavljati ekipa u istom sastavu koja je i na državnom osvojila prvo mesto. Na parketu će se naći gimnazijalci Nikola Spasov, Milan Surlić, Aleksa Stepanović, Petar Bursać, Aleksa Džunić, Vojislav Ilić, Dušan Šćekić, Miša Milojević, Filip Milošević i Stefan Radojković. Gimnazijalci su se za takmičenje pripremali sa profesoricom fizičkog vaspitanja Marinom Milojević.

Muška košarkaška ekipa Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ postala je prvak Srbije na državnom takmičenju u Vršcu, održanom 2. i 3. decembra. Tokom državnog takmičenja Nišlije su pobedile četiri svoja protivnika. Tako su dokazali da su najbolji i Srbiji i da su spremni i za veća takmičenja. Ovog puta je to Školsko svetsko prvenstvo u Francuskoj gde će pokušati da pokažu šta znaju u znatno jačoj konkurenciji ekipa iz celog sveta.

''Svi smo se potajno nadali i verovali da možemo do pehara i prvog mesta. Svaku utakmicu smo odigrali kao da je presudna, dajući maksimum od sebe i dokazali smo da imamo zaista kvalitetne igrače. Najvažniju prepreku do svetskog prvenstva smo savladali i sada nam ostaje još da se dobro pripremimo za nove izazove koji su ozbiljniji”, kazala je za medije trener pobedničke ekipe Marina Milojević, nekada i sama košarkašica, a sada profesor fizičkog vaspitanja u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” u Nišu.

Prvog dana niški gimnazijalci porazili su gimnaziju iz Smederevske Palanke razlikom od 12 poena, a potom su na uzbudljivom meču pobedili „Petu ekonomsku školu“ . Drugog dana, kada im je već bilo obezbeđeno treće mesto, u nadmetanju tri najbolje ekipe pobedili su ETŠ „Rade Končar“ iz Beograda, a zatim u tesnoj utakmici gimnaziju iz Vršca.

''Jako je teško igrati na republičkom takmičenju jer se utakmice igraju jedna za drugom bez odmora. To znači da igrači moraju da imaju dovoljno snage da odigraju po dve utakmice dnevno sa malom pauzom između mečeva“,objašnjava Marina Milojević.

Bivša reprezentativka u košarci Marina Milojević, već ima iskustva sa Školskim svetskim prvenstvom. Već je osvajala medalje na ovom prestižnom takmičenju ali sa ekipom rukometašica koje su pre nekoliko godina osvojile srebrnu medalju Školskom svetskom prvenstvu.

''Nadam se da će i košarkaši uspeti da ponove uspeh rukometašica sa ovog takmičenja, a u prilog tome ide i podatak da je košarka moj sport kojim sam se bavila. Za predviđanje je još rano.Naše je da se dobro pripremimo pa kako bude. Bila bih zadovoljna da bude bar neka medalja na Svetskom školskom prvenstvu u košarci“, iskrena je Marina.

    


#   košarka   Francuska   Stevan Sremac   Gimnazija Stevan Sremac   Marina Milojević   prvo mesto   svetsko prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima