Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jović novi rekorder Evrolige, 19 asistencija!

rssBookmark and Share

12.11.2015. RTS, Mondo, Južna Srbija Info

Plejmejker Crvene zvezde sa 19 asistencija protiv Bajerna preuzeo rekord od novog - starog saigrača Markusa Vilijamsa.

Jović novi rekorder Evrolige, 19 asistencija!

Ne samo da je oslabljena, desetkovana Crvena zvezda šokirala Bajern (79:90) i vratila se u trku za plasman u Top 16 fazu, već je njen igrač postavio i novi rekord Evrolige.

Stefan Jović podelio je čak 19 asistencija (devet u prvom i 10 u drugom poluvremenu), čime je nadmašio dosadašnji najbolji učinak u tom statističkom elementu - Markusa Vilijamsa na prvom od dva prošlosezonska Zvezdina gostovanja Galatasaraju.

Pravo je zadovoljstvo pisati osportskim uspesima Nišlija. Posle uspeha Andrije Živkovića, koji je bio igrač kola Lige Evropa u fudbalu, ovo kolo Evrolige će biti u znaku Stefana Jovića. Ova dvojica niških bisera sijali su i na reprezentativnom nivou.

Jović je postao rekorder dodavanjem za treću trojku Marka Simonovića, minut i 24 sekunde pre kraja (77:86).

Dodatni sjaj na njegovu partiju u Minhenu daje podatak da je za 31 minut na parketu izgubio samo jednu loptu.

Bajern – Crvena zvezda 79:90 (19:19, 19:24, 25:23, 27:13). Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugi trijumf u 5. kolu Evrolige. U Minhenu je nadigran Bajern i zabeležena veoma bitna pobeda u borbi za Top 16 fazu. Crveno-beli sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini stigli i prestigli domaćina.

Izabranici Dejana Radonjića odigrali su izvanrednu utakmicu, najbolju ove sezone, i osvojili dragocene bodove protiv direktnog konkurenta za plasman u Top 16 fazu. Ostvarili su drugu pobedu u grupi, nanevši ekipi Svetislava Pešića treći poraz.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Kvinsi Miler sa 22 poena, dok je Vladimir Štimac postigao 18, a Marko Simonović dodao je 15. Stefan Jović uz četiri poena zabeležio čak 19 asistencija pet skokova i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je Duško Savanović sa 19 poena, a Džon Brajant postigao je 12.

U narednom 6. kolu Crvena zvezda gostuje 19. novembra ekipi Strazbura.


#   košarka   Stefan Jović   Crvena Zvezda KK   Minhen   Ana Jović   Crvena Zvezda
@kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima