Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konstantin: Kompletni čekamo Vršac

rssBookmark and Share

Niš 23.01.2016. Južna Srbija Info

OKK Konstantin će tek treću utakmicu u 2016. godini odigrati u kompletnom sastavu.
Večeras na Čairu dočekuju KK Vršac.

Konstantin: Kompletni čekamo Vršac

Danilu Tasiću i Mladenu Vitkoviću najzad je istkla kazna zbog učešća u tuči na meču sa Borcem, a Lazar Mladenović se oporavio od virusa, koji ga dobro uzdrmao i zbog kojeg je bio prinuđen da preskoči gostovanje u Jagodini. Nekako najradosniji zbog povratka pomenutog trija je mladi Stefan Savić, koji je, silom prilika, bez adekvatne mase, morao da igra pod košem na pozicijama koje mu ne prijaju, te je, recimo, dobro zapamtio Kimanija Frenda. Ali, meč u Jagodini, ma koliko davao neprijatan osećaj, već je arhiviran, jer pred Nišlijama su novi izazovi, a prvi je na programu već sutra, kada u Čair stiže Vršac:

–Evo najzad smo se kompletirali i žestoko radili na treningu. Povratkom igrača koji su odsustvovali trebalo bi da se vratimo na pobednički kolosek, ali sigurno je da će meč sa Vršcem biti veoma težak. Otišao im je Mladen Jeremić, koji je bio važan igrač. Ali čini mi se da pokazuju neke naznake izlaska iz krize. Igraju drugačije, dosta bolje. Mi, naravno, takođe moramo mnogo bolje nego u Jagodini i verujem i da hoćemo-rekao je Savić, uoči utakmice u kojoj Konstantin želi da što pre zaboravi poraz u Jagodini i uđe u novu seriju pobeda.

Tome se nada i trener Marko Cvetković, koji ipak napominje da će se Vršcem biti mnogo teže, nego što to tabela pokazuje. Jer, rivalu „gori“ pod nogama, a Konstantin tek treba da, u kompletnom sastavu, dostigne nivo igre koji ga je krasio u finišu prvog dela sezone:

–Siguran sam da Vrščani u Niš dolaze sa velikim motivom, jer se grčevito bore za opstanak. Kako stvari stoje, zbog ne baš sjajnog keficijenta naših klubova u ABA ligi, iz Košarkaške lige Srbije najverovatnije će ispasti tri tima, a oni su trenutno u opasnoj zoni. U prvom delu sezone smo ih dobili u „Milenijumu“, uz jednu stvarno dobru igru, ali od tada su umnogome promenili način igre, podigli nivo agresivnosti i promenili model igre. Sada do izražaja najviše dolazi njihova igra pod košem u kojoj nam najveća opasnost preti od iskusnog Rajka Kljajevića i našeg Nišlije Andrije Simovića. Igraju dosta bolje, iako možda rezultati to ne pokazuju, ali siguran sam da imaju kvalitet za mnogo višu poziciju od trenutne i moramo da budemo veoma oprezni-potencira Cvetković.

Trener Konstantina kaže da njegov tim još nije u optimalnoj formi. Ruku na srce, i ne treba da bude, jer glavni deo sezone tek dolazi:

–Oni će svakako pokušati da iskoriste neku našu lošiju formu i to što smo dve utakmice igrali bez Vitkovića i Tasića, kao i bez Mladenovića, koji je, na sreću, izašao iz zdravstvenih problema koje je imao, pa je sada potrebno vreme dok neke stvari u našoj igri opet profunkcionišu. Da ne „malerišem“, ali trebalo bi da kompletni dočekamo utakmicu i nadam se da ćemo se podići. Preko nam je potrebno da, pre svega, pružimo dobru partiju, iz koje bismo, nadam se, stigli i do pobede. Sledi nam set utakmica, koje bi mogle da nas uvedu u mirniju fazu prvenstva i koje bi trebalo da nam posluže za podizanje forme pred nastup na Kupu Koraća-rekao je Cvetković na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Konstantin i Vršac igraće u subotu, od 20 sati, ulaz u Čair biće besplatan.

 

Izvor: konstantinokk.rs


#   Niš   košarka   trener   Konstantin OKK   igrači   Marko Cvetković       Lazar Mladenović
@OKKKonstantin @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima