Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lalatović: Očekujem pobedu protiv Dinama

rssBookmark and Share

Niš 01.12.2018. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog danas od 18 sati gostuju Dinamu iz Vranja, u sklopu 18. kola Superlige Srbije, a ovaj meč igraće se u Surdulici. Niški tim u ovaj duel ulazi kao drugoplasirani na tabeli sa 38 bodova, dok je Dinamo na poslednjem 16. mestu sa svega sedam bodova.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Radnički je u prvom delu sezone savladao Dinamo kao domaćin sa 2:0.

Iako je njegov tim favorit prema svim parametrima, šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović je oprezan pre ovaj meč.

-Očekuje nas težak duel u Surdulici. Igraće se u teškim uslovima, u noćnom terminu po izuzetno hladnom veremenu, tako da nam neće biti lako da ostvarimo cilj. Igramo u Surdulici, gde je teren specifičan  i manjih je dimenzija, što će nam dodatno otežati posao. Ono što je dobro je da smo mi ove sezone već igrali na tom stadionu, kada smo savladali Radnik sa 2:1 , tako da znamo kako da se pripremimo za te uslove. Ja se najviše plašim ovakvih utakmica, koje su po svima već dobijene. Dinamo jeste na poslednjoj poziciji, ali to nije naivan tim. Mi smo detaljno analizirali pet njihovih poslednjih mečeva u Surdulici i videli da su oni na svim tim duelima stvarali veliki broj šansi i samo zbog nedostka sreće ostajali bez bodova. Sigurno je da će Dinamo biti veoma motivisan protiv Radničkog. Oni imaju kvalitet u fazi napada, imaju visoke štopere, dobri su na prekidu i moraćemo da budemo veoma oprezni. Ako ne budemo maksimalno koncetrisani tokom svih 90 minuta na tom malom terenu, oni bi mogli da nam naprave probleme. Ono što je naš zadatak je da u ovu utakmicu uđemo kao u prošlu sa Crvenom zvezdom, da budemo fokusirani i ako u tome uspemo ne sumnjam da ćemo pobediti i sačuvati drugo mesto na kojem želimo da budemo i na kraju ove godine. Nas posle Dinama čeka jako težak raspored. Idemo Voždovcu, dočekujemo Spartak i na kraju gostujemo Napretku, tako da u Surdulici nemamo pravo na kiks- rekao je Lalatović, a onda se osvrnuo na kadrovsku situaciju u ekipi.

-Zbog poveda neću moći da računam na Sašu Stojanovića i Sinišu Babića, dok će se golman Mladen Živković vratiti među 18 igrača. Na blaže povrede se žale Đorđe Crnomarković i Taras Bondarenko, ali bi oni trebalo da budu u konkurenciji za startnu postavu- jasan je Lalatović, koji je na kraju govorio o svom statusu na Čairu.

-Meni ističe ugovor na kraju ove polusezone, imam neke zanimljive ponude, ali ja bih najviše voleo da ostanem u Nišu. Imam veliku želju da sa Radničkim napadnem trofej u Kupu Srbije. Naravno, o svemu ću doneti odluku posle razgovora sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom, sa kojim imam sjajnu saradnju. Sešćemo, razgovaraćemo, napraviti plan oko dolaska i odlaska igrača i verujem da ćemo uraditi ono što je najbolje za Radnički- završio je Nenad Lalatović.


#   Niš   Surdulica   fudbal   Radnički FK   Južna Srbija Info   Dinamo FK Vranje   Nenad Lalatović   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima