Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović i Božinov srušili Radnik, ipak, večeras slave zvezdaši

rssBookmark and Share

Surdulica 03.05.2016. Mondo

Fudbaleri Partizana odigrali su odličan meč u Surdulici i golovima Valerija Božinova i Nemanje Mihajlovića savladali Radnik rezultatom 4:0 (2:0).
Po 27. put u svojoj istoriji, Crvena zvezda je šampion države u fudbalu

Mihajlović i Božinov srušili Radnik, ipak, večeras slave zvezdaši

Ekipa Radnika je u oba susreta u "regularnom delu sezone" uspevala da stvori dosta problema igračima Partizana, ali takav slučaj nije bio i u utorak u Surdulici!

Partizan je ofanzivnim pristupom i odličnom igrom na sredini terena uspeo da u potpunosti dominira čitav meč, a ključni momenti susreta desili su se pred kraj poluvremena kada su igrači Ivana Tomića (konačno) počeli da koriste šanse koje stvore pred golom Ristića.

Crno-beli su sa dva gola Valerija Božinova u poslednjih pet minuta prvog poluvremena, a onda i brzopoteznom akcijom koju je u nastavku meča rešio Nemanja Mihajlović, došli do velike prednosti od tri gola razlike, a potom svesno spustili tempo. Talentovani Mihajlović je u poslednjim trenucima utakmice postavio i konačan rezultat.

I to za prvi poraz Radnika na domaćem terenu još od avgusta.

RADNIK - PARTIZAN 0:4 (0:2)

Već od prvog minuta utakmice videlo se da Partizan želi da u ranoj fazi reši meč, pa su brojni napadi po desnoj strani, koje su najčešće inicirali Brašanac i Mihajlović, završavali pokušajima igrača Partizana, ali se Radnik izuzetno dobro branio i uspevao da ih izblokira pre nego što se nađu na putu golmanu Ristiću.

Prvo poluvreme obeležile su i dve sporne situacije pred golom Radnika.

Partizan je u 31. minutu tražio jedanaesterac kada je nakon centaršuta Mihajlovića lopta pogodila Markovića u telo, pa se od njegove ruke odbila u korner. Nekoliko minuta kasnije Vulićević je bio u prodoru, a nakon duela sa Putinčaninom ostao je na travi, a sudija Petar Piper nije pokazao na "belu tačku" ni u jednoj od ove dve situacije.

Kada je delovalo da Partizan neće iskoristiti zaista dobru igru - zablistao je Božinov.

Kontra Mihajlovića po desnoj strani i pas u idealnom trenutku na ivicu kaznenog prostora za precizan šut Bugarina i vođstvo crno-belih. Samo četiri minuta kasnije postigao je i svoj drugi, a 18. gol u sezoni. Sada na odlično dodavanje Brašanca, za gol sa šest-sedam metara.

Trener Radnika je menjao, ali njegova ekipa nije igrala bolje, štaviše, za petnaestak minuta u drugom poluvremenu Partizan je stvorio još šansi, a nakon najlepše akcije na meču upisao se Nemanja Mihajlović.

Kosović je oduzeo loptu na sredini terena, dodao za Božinova, a Bugarin je iz prve prosledio za Mihajlovića koji je prelepo završio ovu akciju - 3:0.

Tek u poslednjih dvadeset minuta nešto ofanzivniji Radnik. Ristić je pogodio stativu iz slobodnog udarca, Mutavdžić je probao glavom i nogom, ali umesto utešnog pogotka - četvrti u mreži domaćina. Golubović je prošao po desnoj strani i uposlio Mihajlovića za njegov drugi pogodak na meču.

S obzirom na to da je Čukarički poražen od Vojvodine, a da je Partizan na ovom meču osvojio tri boda, crno-beli su se približili "brđanima" u borbi za drugo mesto na dva boda razlike.

Po 27. put u svojoj istoriji, Crvena zvezda je šampion države u fudbalu!

Takav epilog postao je jasan još krajem jeseni, međutim, zbog novog formata takmičenja, promocija se prilično odužila. A, opet, došla je iznenada.

Crveno-beli su prošle srede imali meč loptu, ali su izgubili od Čukaričkog na svom stadionu (1:2), tako da je slavlje odloženo. Ne, međutim, zadugo, pošto su šest dana kasnije izabranici Miodraga Božovića savladali Voždovac 1:0, a Čukarički je na Banovom brdu izgubio od Vojvodine 1:2. Bodovna razlika je tako tri kola pre kraja postala nedostižna. Zvezda ima devet bodova prednosti u odnosu na "brđane", kao i utakmicu manje.

Lepu vest crveno-belima omogućili su Nemanja Miletić i Nikola Trujić, koji su golovima u 66. i 83. minutu doneli preokret "lalama", pošto je Čukarički vodio od 22. minuta, pogotkom Saše Jovanovića.

Novosađani su se ovom pobedom vratili na četvrto mesto, koje vodi na međunarodnu scenu, u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok prednost Čukaričkog u odnosu na trećeplasirani Partizan sada dva boda.


#   Surdulica   fudbal   Crvena Zvezda FK   Partizan FK   Radnik FK   Crvena Zvezda
@crvenazvezdafk @FKPartizanBG @FKRadnik @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima