Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Muke sportista reprezentativaca sa invaliditetom u Nišu

rssBookmark and Share

04.12.2016. RTS, Južna Srbija Info

Stonoteniseri Sportskog udruženja osoba sa invaliditetom Nais iz Niša, već tri meseca ne mogu da treniraju u stonoteniskom domu, jer je tamo isključena struja. Oni treninge održavaju u hodniku hale Čair, a u gradu, kažu da će ovaj problem biti rešen vrlo brzo.

Foto: Dragan Živanović RTS
Foto: Dragan Živanović RTS

Da bi stigao na trening u halu Čair reprezentativac Bojan Stamenković, svakoga dana ceka obezbeđenje da mu otključa sporedni ulaz sa rampom, prolazi preko terena i uskih prolaza sa stepenicima, da bi stigao do hodnika gde su postavljeni stolovi. Bojan je jedan od naših najboljih stonotenisera sa invaliditetom.

U stonoteniskom domu, koji ima adekvatnu rampu i uslove, isključena je struja zbog kazne za neovlašćenu potrošnju. Zbog toga ekipe Naisa i još sedam stonoteniskih klubova treniraju u hodniku hale Čair.

Gradski većnik Branislav Kačar kaže da je struja isključena, jer je neko neovlašćeno skinuo plombu. Grad je zbog toga platio 300.000 dinara, ali će morati da da još 100.000 dinara za ponovno priključenje brojila.

U Naisu kažu da iako rade u teškim uslovima, žele da motovišu osobe sa invaliditetom da se bave sportom.

Niški takmičari redovno sa takmičenja donose medalje. Bojan Stamenković je na svetskom kupu u Malmeu, koji je posle Paraolimpijskih igara najveće takmičenje na svetu, osvojio srebrnu medalju.

Komentara: 0


#   struja   Čair   Osobe sa invaliditetom   reprezentacija   Gradski većnik   stoni tenis   Branislav Kačar   Bojan Stamenković
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}