Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Niški Imperatori" savladali "Divlje Veprove" iz Kragujevca

rssBookmark and Share

Kragujevac 18.05.2015. Južna Srbija Info

Pred oko 400 gledalaca na pomoćni terenu stadiona "Čair", u direktnom duelu za mesto u plej-ofu, niški Imperatori su po prvi put u istoriji savladali Kragujevački Wild Boars , višestruke šampione Srbije i aktuelne vicešampione, čime su dodatno zakomplikovali trku za polufinale – 16:14.

Imperatori u akciji, Foto. Imperatori
Imperatori u akciji, Foto. Imperatori

Nišlije su iskoristile prvi posed i poentirale iz jedne od retkih akcija pasom, asistencijom Ričarda Samjuela za Ognjena Ilića, uz uspešno pretvaranje Džoela Leja (8:0). Međutim, Kragujevčani su ekspresno odgovorili. Stefan Stefanović (koji je prošle godine predvodio napad Imperatora) je postepeno osvajao teren, što trčanjem, što pasom, a na kraju se "snikom" ušetao u end zonu bivšeg tima – 8:7.

Imperatori su zatim nastavili karakterističnu igru trčanjem, pa je vreme brzo teklo, ali su poeni izostali do poluvremena. Na žalost, u jednoj od akcija se došlo do povrede kvoterbeka "Veprova" Stefana Stefanovića u finišu prvog dela, pa je na njegovo mesto stao mladi Aleksa Đokić.

U nastavku susreta fantastični Samjuel je prvo, kod napada "Veprova" presekao jednu loptu, nakon čega su "Imperatori" nastavili igru trčanjem, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka, a zatim su Danilo Mijušković i Đorđe Petrović isforsirali "fambl" Samjuela, koji je pokupio Dušan Nikolić, na pet jardi od end zone. Kazna je odmah stigla od strane tandema Kragujevčana iz juniorske reprezentacije Aleksa Đokić-Aleksa Stefanović, čime gosti dolaze do potpunog preokreta – 14:8.

"Imperatori i Veprovi", Foto: Imperatori

Sa vođstvom Divljih veprova ušlo se u poslednju deonicu, ali je odobrana "Imperatora bila nerešiva engima za goste, pa su gosti morali da izvedu "pant", gde prave kardinalnu grešku i gube loptu na 15'tak jardi od svoje end zone. "Imperatori" su iskoristili ovaj poklon i pretvorili ga u poene novim trčanjem Samjuela – 16:14.

Šumadinci su potom pomerali lance i bili nadomak pobede, ali je reprezentativac Srbije u redovima "Imperatora", Predrag Mladenović isforsirao "fambl" gostiju u samom finišu, na osam jardi od end zone, nakon čega su "Imperatori" lagano priveli meč kraju, za veliko slavlje na Čairu.

Koliko su "Imperatori" napredovali ove sezone, govori podatak da su od ove ekipe prošle sezone poraženi, doduše u Kragujevcu, čak sa 51-0


#   Kragujevac   Čair   pobeda   divlje svinje   Predrag Mladenović   Imperatori klub   američki fudbal   Aleksa Stefanović   Dušan Nikolić
@nisimperatori @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima