Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preokret Imperatora za ​​​​istorijski uspeh

rssBookmark and Share

Niš 16.06.2015.

Niški Imperatori stigli su do veoma važne pobede u premijernom meču poslednjeg kola Prve lige Srbije, preokretom protiv Sirmium Legionariesa, na svom terenu, rezultatom 24:15.

Preokret Imperatora za ​​​​istorijski uspeh

Prvi deo susreta nije nagoveštavao ovakav ishod. Prvo je Ričard Samjuel napravio pravi slalom od 90 jardi, između igrača gostujućeg tima, nakon njihovog neuspešnog napada i ispucavanja lopte, ali je njegov trud bio uzaludan, jer su sudije, uz veliko negodovanje publike, signalizirale da je sjajni amerikanac nagazio aut liniju.

Rasterećeni Sremci, koji su u prošlom kolu obezbedili baraž, poveli su u prvoj četvrtini dugačkim trčanjem Dejana Jašćura, a u drugoj četvrtini pasom Peta Rajlija, upravo ka Vargi, udvostručili prednost – 15:0, kojom se otišlo na odmor u poluvremenu.

A onda je, u drugom poluvremenu, na scenu stupio najbolji igrač domaćih, Ričard Samjuel, koji je sa po jednim tačdaunom u trećoj i četvrtoj četvrtini, uz uspešna pretvaranja Ognjena Ilića, ponovo bio čovek odluke (16:15). Vredi napomuti da su ovom momku iz Teksasa, sudije u toku meča, posle prvog,  poništile još dva tačdauna, jedan zbog prekršaja a drugi takođe zbog gaženja aut linije.

Pobedu je u finišu overio Predrag Mladenović, kratkim trčanjem, a vremena za odgovor Legionara, koji su zaostajali dva poseda, nije bilo. Sve je bilo gotovo kada je Samjuel pokupio fambl i tako i sa druge strane lopte krunisao pobedu.

Ovim trijumfom Imperatori su načinili veliki korak ka istorijskom osvajanju trećeg mesta u ligaškom delu i drugom uzastopnom pojavljivanju u plej-ofu, jer su u meču u Pančevu, od kojeg je zavisio plasman Imperatora, dobili gostujući Đuksi iz Novog Sada 14-35,  čime su krunisali savršenu sezonu, bez i jednog poraza, a domaćine Pantere ostavili van plejofa, na petom mestu.

Imperatori će u subotu 20. 06. u 14:30h, u polufinalu plejofa, igrati kao i prošle sezone  sa šampionima Vukovima, na Adi Ciganliji u Beogradu.

 

Imperatori Niš – Sirmium Legionaries 24:15 (0:8, 0:7, 8:0, 16:0)

Pomoćni teren SC „Čair“. Gledalaca: 200.

Kretanje rezultata:
0:8 Dejan Jašćur trčanje 60 jardi, Nemanja Varga pretvaranje za 2
0:15 Pet Rajli pas 30 jardi ka Vargi, Varga PAT
8:15 Ričard Samjuel trčanje 3 jarda, Ognjen Ilić pretvaranje za 2
16:15 Samjuel trčanje 60 jardi, Ilić pretvaranje za 2
24:15 Predrag Mladenović trčanje 2 jarda, Samjuel pretvaranje za 2


#   Niš   Predrag Mladenović   Imperatori klub   američki fudbal
@nisimperatori @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima