Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlija Nikola Lazarević svetski prvak u kik boksu

rssBookmark and Share

08.09.2016. Južna Srbija Info

Reprezentativci Srbije iz Kik boks kluba "Niš", na Svetskom juniorskom kik boks prvenstvu u Dablinu (Irska) od 27.avgusta do 03.septembra 2016, napravili su veliki uspeh osvojivši 3 medalje: 1 zlatnu i 2 srebrne.

Nišlija Nikola Lazarević svetski prvak u kik boksu

Nikola Lazarević je pobedom nad Kupijaj Mateuszom iz Poljske u finalu Svetskog prvenstva u Dablinu, nastavio šampionski put. Višestruki prvak Srbije, šampion Balkana, postao je i SVETSKI šampion. Nikola se plasirao u finale pobedom nad Grkom Tsochataridis Panagiotisom. Osvajanjem zlatne medalju -57 kg, u konkurenciji mlađih juniora, napravio je veliki uspeh za sebe, Srbiju i Kik boks klub "Niš".

Stefan Paunović (-75 kg-juniori),osvojio je srebrnu medalju, jer je u finalu Svetskog prvenstva za poen bio bolji Poljak Szymanowski Adrian. Stefan je u eliminacijama zabeležio pobede protiv reprezentativca Poljske Szymanowski Adrian, a u drugom kolu protiv Rusa Borisov Alekseja.

Srebrnu medalju osvojio je i Danilo Ratkić (-67 kg-juniori), pobedama nad Rzayev Muradom iz Ukrajine, i Radoslavavom Kostovim iz Bugarske, u borbi za zlatnu medalju nije dao svoj maksimum i u finalu je zasluženo slavio reprezentativac Turske Rasim Seydiolu.

 


#   kik boks   srebrna medalja   zlatna medalja   svetsko prvenstvo   Dablin   Irska   Kik boks klub Niš   Nikola Lazarević   Danilo Rakić   Stefan Paunović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima