Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlijka Staša Gejo prva na krovu Evrope u sportskom penjanju

rssBookmark and Share

19.08.2016. Grad Niš

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik Branislav Kačar primili su danas nišku sportiskinju Stašu Gejo, članicu kluba za sportsko penjanje PAEK, koja je osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu IFSC-a.

Nišlijka Staša Gejo prva na krovu Evrope u sportskom penjanju

Veoma uspešnoj niškoj sportiskinji ,čiji je otac jedan od pionira sportskog penjanja Slobodan Gejo uručena je zahvalnica Grada Niša za izuzetan doprinos promociji i unapređenju niškog sporta.

Na šampionatu  Evrope za mlade u bolderingu u Langefeldu u Austriji. Niška penjačica Staša Gejo je posle teške borbe u kvalifikacijama i finalu uspela da savlada izuzetno pripremljene konkurentkinje iz Austrije, Britanije, Švajcarske, Švedske…i osvoji šampionat Evrope. Staši je ovo sedma uzastopna pobeda u takmičenjima za mlade Evrope i sveta.

Staša je u ovoj godini je pobedila na sva četiri takmičenja u Evropskim kupovima i prvenstvu tako da je sa ukupno četiri takmičenja sa maksimalnih 400 bodova osvojila prvo mesto u IFSC generalnom plasmanu za 2016. godinu.


#   Gradsko veće   Darko Bulatović   Staša Gejo   sportsko penjanje   zahvalnice   prvo mesto   Austrija   Branislav Kačar      
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima