Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležen vek postojanja Fudbalskog kluba Topličanin

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.12.2019. Južna Srbija Info

Prigodnom proslavom u restoranu Aleksandar, obeležen je prvi vek postojanja i uspešnog rada Fudbalskog kluba Topličanin. Proslavi su prisustvovali veterani Topličanina, sportski radnici, treneri, sadašnji prvotimci, prijatelji kluba, kao i najvatreniji navijači.

Obeležen vek postojanja Fudbalskog kluba Topličanin

Za najboljeg fudbalera Topličanina u 100 godina postojanja proglašen je Dragomir Stefanović Stefa, član zlatne generacije prokupačkih fudbalera kome je priznanje i poklon uručio aktuelni predsednik kluba Srđan Milićević.

Na svečanosti su dodeljene plakete najstarijim članovima kluba Petru Kajganoviću, Radivoju Đorđeviću, Aleksandru Stevanoviću i Dobrivoju Mladenoviću, kao i članovima dveju generacija koje su izborile plasman u Drugu saveznu ligu. Nagrađena je generacija 71/72, koja je tada ostvarila ogroman uspeh o kome je pričala cela Jugoslavija i generacija 92/93 koja je uspela u oštroj konkurenciji taj uspeh da ponovi.

Proslava je ujedno bila prilika da se sretnu brojni saigrači i navijači Topličanina, da se spomenu oni koji su zadužili prokupački fudbal a više nisu među nama, kao i da se evociraju uspomene na brojne događaje na terenu i van njega.

Posle svega kroz šta je prošao Topličanin, može se izvući zaključak da je toplički fudbal, oličen u Topličaninu, imao velikih uspona i padova, ali je vrlo snažno obeležio svoje trajanje, te se danas može reći da je nezaobilazan deo istorije topličkog i srpskog fudbala.

Komentara: 0


#   Prokuplje   godišnjica   Topličanin FK
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima