Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorene “Sportske igre mladih” u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 18.07.2015. Grad Niš, Južna Srbija Info

Sportski plamen u centru Niša.
Zapalila ga je poznata atletičarka, prvakinja Balkana u trci na 800 metara, Nišlijka Emilija Milanović. Znak da počinju Sportske igre mladih.

Otvorene “Sportske igre mladih” u Nišu

U ime grada Niša prisutne je pozdravio gradski većnik Milan Pešić.

“Danas je Niš prestonica sporta u Srbiji, jer imamo čast da ugostimo mlade sportiste i sve one dečake i devojčice koji žele da se bave sportom i jednoga dana ostvare svoje snove i budu deo uspešne sporstke porodice u Srbiji, koja iz godine u godinu niže uspehe i pruža radost svim iskrenim ljubiteljima sporta.

Ove Sportske igre mladih svoj razvojni put počele su 1996. godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta”, rekao je Pešić.

Do sada je na igrama učestvovalo preko 750.000 dece i mladih, a ovo je drugi put da se ova manifestacija održava u gradovima Srbije. Ovo je praktično najveći amaterski sportski događaj u ovom delu Evrope, sa jasnom porukom – Sport je zakon!

Edukativni karakter ovih takmičenja usko je vezan za promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”, čime se ukazuje na još jednu važnu dimenziju sporta, a to je zdrav životni stil.


#   Niš   olimpijada   Gradski većnik   Milan Pešić   Sportske igre mladih   Emilija Milanović   zdrav život
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima