Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Piksi će biti novi selektor?

Bookmark and Share

23.06.2015. D.M. Sportske vesti

Nekoliko sati pošto je dobio vredno japansko odlikovanje, Dragan Stojković Piksi nagovestio je da bismo uskoro mogli da ga vidimo i na klupi našeg nacionalnog tima.

Piksi će biti novi selektor?

Svi smo još uvek u euforiji posle istorijskog uspeha naše U20 reprezentacije na Svetskom prvenstvu, pa je višegodišnje posrtanje ''A'' selekcije palo potpuno u drugi plan. Ali, taj problem i dalje postoji, svi očekujemo se konačno reši i da i ''Orlovi'' već jednom zaigraju poput svojih mlađih kolega.

Jasno je da je posle silnih neuspeha i katastrofajnih partija u tekućim kvalifikacijama, plasman na Evropsko prvenstvo ostao samo san, pa je već vreme i da se prave planovi za učešće u narednom kvalifikacionom ciklusu, za plasman na SP 2018.

Na tu temu je u emisiji ''Teška reč' na TV Pink govorio upravo Dragan Stojković Piksi, kome je od strane japanskih vlasti danas učinjena velika čast, o čemu su Sportske.net izvestile OVDE.

On je tom prilikom potvrdio da ne odbacuje mogućnost da uskoro sedne na klupu ''Orlova'' i povede ih ka narednom Mundijalu.

''U načelu, zašto da ne? Ne mogu da kažem da ne bih prihvatio poziv, ali sigurno je da neke stvari moraju da se promene. Pričali smo na tu temu prošle godine, postavio sam nekoliko uslova i nije došlo do realizacije. Zašto, to je već druga tema'', istakao je Stojković.

On je kritikovao igru našeg nacionalnog tima, smatrajući da pojedincima više nije mesto među ''Orlovima''.

''Ne treba biti veliki stručnjak, rezultati nam pokazuju da sada nemamo tim i da to što radimo, ne radimo dovoljno dobro. A, mora da se postavi i pitanje kvaliteta nekih igrača. Zbog čega se pozivaju i zašto im se uporno daje šansa?'', pita se Piksi i poručuje:

''Ne treba mi tim koji će primiti gol i tek onda pokazati reakciju!''

Naravno, veliko je pitanje da li će u FSS ponovo posegnuti za promenom selektora, imajući u vidu da je Radovan Ćurčić angažovan kao ''dugoročno rešenje''...


#   fudbal   reprezentacija   Dragan Stojković   Evropsko prvenstvo   selektor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima