Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstavljen Batak, četvrti trener Radničkog za ovu sezonu

rssBookmark and Share

Niš 25.02.2020. Južna Srbija Info

Radoslav Batak (42) predstavljen je danas kao novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnički.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Batak je preuzeo klub od Milorada Kosanovića u trenutku kada je on šesti na tabeli Superlige Srbije sa 36 osvojenih bodova nakon 22 odigrana kola, a Radnički će u nastavku sezone igrati i u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Batak je bivši reprezentativac Crne Gore, a kao trener je radio u Vojvodini i na Tajlandu.

- Stigao sam u ogranizovan klub, koji ima visoke ambicije i u skladu sa tim ću se i ponašati. Pred Radničkim su velika iskušenja u nastavku ove sezone, a ja sam spreman za ovaj posao i verujem da ćemo ovde napraviti dobru priču. Mnogi govore da preuzimam klub u nezgodnom trenutku, ali ja mislim da za jednog trenera nezgodan trenutak ne postoji. Prihvatam ovaj izazov, radujem mu se i ubeđen sam da ćemo ovde napraviti ozbiljan rezultat - rekao je Batak u prvom obraćanju medijima na stadionu Čair.

Novi trener Nišlija kaže da poznaje sredinu u koju je došao.
- Pratio sam poslednje mečeve Radničkog, a neke igrače sam trenirao u Vojvodini. Sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem sam delio svlačionicu na Tajlandu, tako da sam i preko njega bio upoznat sa situacijom u klubu. Odradio sam jedan trening sa ekipom, polako se upoznajemo i zadovoljan sam sa onim što sam video - istakao je Batak.

Radnički ove sezone ima za cilj novi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

- Svi znamo šta je želja ljudi koji vole ovaj klub i onih koji ga vode. Situacija na tabeli je solidna za nas i potrebno je da u nastavku sezone zaigramo na još višem nivou kako bi ispunili ono što se od nas očekuje. Smatram da ovde ima kvaliteta i da ćemo uraditi ono što je potrebno - jasan je strateg Nišlija, koji je sa sobom doveo i dvojicu pomoćnih trenera.

- Što se tiče stručnog štaba, u njemu će ostati pomoćni treneri Vladimir Najdanović i Zoran Kostić, kao i trener golmana Miroslav Stanković. Njima ću priključiti dvojicu mojih saradnika Zorana Repca i Davora Berbera.
Radoslav Batak će na klupi Radničkog debitovati u susretu 23. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine u Novom Sadu, a taj duel igra se sutra od 18 časova.

- Imamo plan kako da odigramo protiv Vojvodine, ali ne bih sada iznosio detalje, jer sam odradio tek jedan trening ovde. Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i naravno da postoje emocije sa moje strane. Ali to će biti kontrolisane emocije. Ja sam profesionalac i jedno što želim sutra je uspeh Radničkog. Idemo u Novi Sad da napadnemo Vojvodinu i naš cilj je da se odande vratimo sa tri boda - izjavio je Batak, koji na „Karađorđu“ neće moći da računa na sve igrače.

- Lazar Đorđević je protiv Čukaričkog u subotu zaradio povredu leđa i na njega definitivno ne mogu da računam. Ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu. Zatekli smo to što smo zatekli, računamo na sve igrače i nemamo vremena da sada ovde nešto menjamo iz korena. Naš zadatak je da poboljšamo sve što možemo u postojećoj ekipi - završio je Batak.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   trener   Zoran Kostić   šef stručnog štaba   Radoslav Batak
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima