Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najbolji sportisti Leskovca 2017.

rssBookmark and Share

Leskovac 27.12.2017. Južna Srbija Info

Leskovački sportski savez je po četvrti put za najbolju leskovačku sportistkinju proglasio Jelenu Stanojević, karatistkinju, a titulu najboljeg sportiste poneo je stonoteniser Nebojša Ilić iz kluba SAN SPIN koji okuplja osobe sa invaliditetom.

Najbolji sportisti Leskovca 2017.

Na tradicionalnoj svečanosti u sedištu grada Leskovca proglašeni si u najbolji klubovi, pojedinci u različitim kategorijama  kao i sportski pedagozi.

Povelju je dobio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović za izuzetan doprinos razvoju sporta, kao i Bojan Tojaga, šef Odeljenja društvenih delatnosti  ekonomskog razvoja.

Za najbolji klub proglašen je KMF,,Leskovac“, a za najbolju sportsku organizaciju Košarkaški klub ,,Aktavis Akademija“.

Muške sportske nade su Viktor Dimitrijević iz PK Leskovac i Bratislav Pešić iz PK Dubočica, a ženske Nina Stanisavljević iz PK „Dubočica” i Emilija Milošević” iz Aktavis akademije.

Dušana Veličković iz PK “Dubočica” proglašen je za najboljeg sportskog stručnjaka, Vladan Stojiljković iz KK “Aktavis Akademije” za najboljeg sportskog radnika, dok je Aleksandar Petković proglašen za najboljeg dugogodišnjeg radnika.

Srđan Miljković je izabran za najboljeg u kategoriji pedagoga fizičke kulture, a Miloš Stevanović najbolji kao pojedinac za rad u drugim organizacijama.

Posebna priznanja, povelje i zahvalnice za izuzetan doprinos razvoju sporta grada Leskovca za 2017. godinu dodeljenje su Televiziji 4S, Jugmedii i Sportskoj strani juga. Ivanu Zdravkoviću iz mačevalačkog kluba “Dubočica” i Marini Dinić iz kluba sportova snage.

Priznanja je uručivao potpredsednik leskovačkog Saveza sportova Goran Filipović koji je ocenio da je zahvaljujući projektu “Promocija sporta-sport za sve” “znatno omasovljeno učešće školske dece i omladine u rad sportskih klubova”.

Gradonačelnik Cvetanović podsetio je da je tokom 2017. godine 108 klubova dobilo iz gradske kase 55 miliona dinara.

“Naročito mi je drago što deo ovih sredstava usmeravamo prema Gradskom savezu za školski sport, jer je razvoj sporta kod dece osnova za svako unapređenje leskovačkog sporta”, zaključio je gradonačelnik Cvetanović.

Komentara: 0


#   Leskovac   sport   Goran Cvetanović   sportista godine   Bojan Tojaga   Bratislav Pešić   Nina Stanisavljević   Sportski savez Leskovca
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]