Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički predlaže golmana Aleksandra Jovanovića za sportistu godine

rssBookmark and Share

08.12.2015.

Na Upravnom Odboru FK Radnički Niš, između ostalih, donešena je odluka se Aleksandar Jovanović, golman Radničkog, nominuje za sportistu godine Grada Niša.

Radnički predlaže golmana Aleksandra Jovanovića za sportistu godine

Sekcija sportskih novinara Niša će 23. decembra organizovati 37. put Izbor sportiste godine grada, tradicionalna manifestacija, pod pokroviteljstvom Grada Niša, na kojoj će biti proglašeni najbolji sportista, mladi sportista, kolektiv i ličnost godine.

Aleksandar Jovanović, je rođen 06.12.1992. g. u Nišu. Svoje početne fudbalske korake je načinio u mlađim kategorijama Radničkog, odakle je, kao kadet, prešao u beogradski Rad. Nakon petogodišnjeg boravka na Banjici, obreo se u Donjem Sremu, da bi se pred početak ovogodišnjeg prvenstva vrato “starom jatu” u svoj matični klub.

Svojim odbranama na golu, ponašanjem na terenu i van njega, začas je pridobio simpatije mnogih ljubitelja fudbala, ne samo u Nišu, već širom Srbije. Golman, koji je najmanje puta savladan u toku prvenstva i čije su odbrane prelomile mnoge utakmice u kojima je Radnički ostao nesavladan ili odneo pobedu, je svakako zaslužio ovakvo priznanje.

O sebi i Radničkom kaže:“Čast mi je što nosim dres velikog kluba. Dres koji su nosile takve golmanske i ljudske veličine. Nadam se da ću i ja nastaviti utabanim putem Kneževića, Pantelića, Milenkovića. Sav moj rad i trud se svodi na to da ću jednog dana obući dres A reprezentacije. Smatram da trenutno branim u reprezentativnoj formi i verujem da će taj poziv uskoro uslediti. Naravno sve je na selektoru” ističe Acko.

Aleksandar Jovanović, FK Radnički Niš

Upravni odbor je na istoj sednici doneo i odluku da na utakmici protiv Čukaričkog, bude besplatan ulaz za sve posetioce na stadionu.

Utakmica se igra u petak, 11.12.2015. g. sa početkom u 18,00 časova.

Vojkan Andrejić, fkradnickinis.rs


#   fudbal   Radnički FK   Aleksandar Jovanović   ličnost godine   Sportista grada Niša   sportista godine   Sekcija sportskih novinara   Upravni odbor
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima