Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički remizirao sa Florom - bez plasmana u Ligu Evrope

rssBookmark and Share

Niš 19.07.2019. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Niški tim je remizirao na svom terenu sa estonskom Florom 2:2 i posle poraza na gostovanju od 2:0, ostao bez prolaza u naredno kolo.

Radnički je u prvom poluvremenu imao apsolutnu terensku, ali se Flora dobro i organizovano branila.  Nabolji priliku Radnički je u ovom delu imao preko Nemanje Tomića, čiji je silovit udarac zaustavio golman Igonen.

Domaći sastav je u nastavku krenuo na sve ili ništa i uspeo da dođe do gola u 68. minutu. Todorovski je probio po desnom boku, uputio perfektan centaršut, a loptu je dočekao rezervista Mihajlović i odličnim udarcem glavom pogodio za 1:0 i veliku nadu na Čairu.

Srpski tim je nastavio da napada, tražio je drugi gol, ali je Flora izjednačila u 80. minutu iz bukvalno jedine prilike na meču, kada je njihov štoperski tandem odlično reagovao posle prekida. Vasiljev je centrirao, Kusk spustio loptu za Purga, a ovaj je glavom iz peterca savladao Kneževića, za 1:1.

Nikola Čumić je u 84. minutu dao kakvu-takvu nadu Nišlijama. Dobro je iskoristio pravovremen pas saigrača i matirao nemoćnog golmana gostiju, za 2:1.

Radnički je u finišu svim silama pokušavao da dođe do  novog pogotka, ali je u 93. minutu Flora izvela munjevitu kontru koju je u gol pretvorio rezervista Lepik i takjo postavio konačnih 2:2.

Flora će se u drigom kolu kvalifikacija sastati sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

RADNIČKI – FLORA 2:2 (0:0)

Niš, 18. jula. Stadion Čair. Sudija:  Zbinjek Proske (Češka). Strelci: 1:0 Mihajlović 68.- 1:1 Purg 80.- 2:1 Čumić 84.- 2:2 Lepik 93.

RADNIČKI:  Knežević , Todorovski, L. Đorđević, Ostojić, S. Đorđević,  Bondarenko, Batrović (od 59. Meleg), Stojanović , Jirka (od 73. Čumić), Tomić, Bojović (od 59. Mihajlović).

FLORA: Igonen, Kams, Kusk, Pirg, Jervald, Livak, Krejda, Ainsalu, Miler (od 66. Sinjavski), Vasiljev, Sorga (od 78. Lepik).

Trener Radničkog Simo Krunić bio je nezadovoljan posle meča.

- Čestitam Flori plasman u drugo kolo. Mi smo večeras pokušavali tokom svih 90 minuta da napadamo i dođemo do preokreta, ali nažalost nismo uspeli. Dali smo ta dva gola, ali to nije bilo dovoljno. Milslim da nas je eliminacije koštala slaba utakmica koju smo odigrali u Talinu. Čestitao bih mojim igračima. Dali su trenutni maksimum. Presekao nas je taj njihov izjednačujući gol, koji je i odlučio meč. Nismo smeli da dozvolimo takav pogodak, ali to je fudbal. Znali smo da imaju dobre prekide i da tako mogu ovde da nas ugroze i upravo smo tako primili gol. Želim da se izvinim svim ljubiteljima fudbala u Srbiji zbog ovog ispadanja. Teško je sada pričati o razlozima za neuspeh, ali svesni smo da smo podbacili i da je sve bilo do nas - rekao je Krunić.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Liga Evrope   Flora FK   Simo Krunić
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima