Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svi se boje da ne dođe do krvoprolića

rssBookmark and Share

Leskovac 22.10.2010. Sportska redakcija

Svi se boje da ne dođe do krvoprolića

Iako je bio pod znakom pitanja,večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana ipak će biti odigran.Posle dogovora predstavnika MUP-a,sa funkcionerima Crvene zvezde, Partizana i Zajednice klubova Superlige, odlučeno je da se meč odigra u subotu u 13 časova uz prisustvo publike saznaje Novinska agencijajuznasrbija.comod svog dobro obaveštenog izvora koji je učestvovao u svim pregovorima.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda, Partizan, FSS i Zajednica supeligaša uputili su zajednički apel javnosti, u kojem su pozvali navijače oba kluba da se ponašaju fer i sportski, da ne upotrebljavaju zabranjena navijačka sredstva i da "dokažu da nisu huligani".

"Svesni smo povećanog rizika koji ovaj duel večitih rivala nosi sa sobom u odnosu na sve dosadašnje utakmice. Upravo zbog skorašnjih dešavanja dobili smo uverenja od državnih organa da su spremni da učine sve u okviru svojih mogućnosti i ovlašćenja da preduprede nerede i kršenje zakona. Sa posebnom pažnjom pristupiće se neposrednoj zaštiti aktera derbija, službenih lica i svih ostalih učesnika derbija", navodi se u zajedničkom saopštenju koje je dostavljeno medijima.

"Takođe, apel upućujemo sadašnjim i nekadašnjim akterima derbija, kao i svim sportskim radnicima, da u zvaničnim izjavama budu umereni i korektni, uz poštovanje rivala", piše u saopštenju.

Na sastanku predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića sa predstavnicima navijača tog kluba o predstojećem derbiju zajednički je konstatovano da je u interesu svih pravih "zvezdaša" da "večiti derbi" sa Partizanom prođe u sportskoj atmosferi i bez incidenata.

Ovu utakmicu od velikog rizika obezbećivaće ogromne policiske snage,a naš izvor navodi i to da niko sa sigurnošću nemože da garantuje da na meču Crvena zvezda-Partizan neće doći do sukoba jer su huligani spremni na sve pa tako lako mogu da se ponove scene koje smo gledali 10. Oktombra za vreme održavanja Gej parade ali ono što plaši ne samo našeg sagovornika već i sve građane Srbije da ovoga puta ne dođe do krvoprolića....


#   Leskovac   voda   Crvena Zvezda
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima