Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trajkovići dominirali na velikom turniru u Nemačkoj

rssBookmark and Share

Aleksinac 04.10.2017.

Braća Trajković su učestvovali na Otvorenom prvenstvu Nemačke i vratili se sa medaljama.

Trajkovići dominirali na velikom turniru u Nemačkoj

U nemačkom gradu Gelsenkirhenu je, od 29. septembra do 1. oktobra, održan Grend slem džiu džicu turnir - „German Open 2017“ - jedan od najvećih turnira starog kontinenta, a na kome su nastupili najbolji takmičari iz cele Evrope. učestvovalo je preko 750 takmičara iz oko 100 najboljih klubova iz 16 država Evrope.

Na takmičenju je učestvovao aleksinački Džudo i džiu džicu klub "N&F", sa dva najbolja takmičara, inače člana nacionalne Reprezentacije Srbije. Takmičili su se Filip Trajković u kategroji junior do 94 kg i Nikola Trajković u kategoriji juniori do 77 kg.

Obojica naših takmičara su potvrdili vrhunski talenat i kvalitet osvojivši dve istorijske medalje za naš klub i naš grad. Filip Trajković je osvojio 1. mesto i zlatnu medalju, a Nikola Trajković 3. mesto i bronzanu medalju.

Filip je do finala ostvario tri pobede protiv takmičara iz Austrije, Danske i Italije dok je u finalu pobedio aktuelnog Svetskog prvaka u ovoj kategoriji iz zemlje domaćina i tako došao do zlata. Stariji brat Nikola Trajković je ostvario ukupno četiri pobede protiv takmičara iz Danske, Nemačke, Holandije i Španije, ali je izgubio ključni polufinalni meč od nemačkog prvaka sveta u ovoj kategoriji nakon čega se brzo vratio u „fajt” i ostvario sve pobede - i tako osvojio bronzanu medalju.

- Osvajanje medalje na ovom prestižnom takmičenju je san svakog džiu džicu takmičara u Evropi, značaj i uspeh braće Trajković je u toliko veći što su oni jedini takmičari iz naše zemlje koji su uspeli da osvoje medalje - čime su po ko zna koji put potvrdili da se u našem klubu odlično radi uz stručni rad vrhunskih iskusnih trenera, poručuju iz kliba "N&F"

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   džiu džicu   Nemačka   Nikola Trajković   borilački sportovi   Filip Trajković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima