Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu održana auto-drift trka: Day of Champion

rssBookmark and Share

Leskovac 02.10.2019. Južna Srbija Info

Veliki auto drift događaj koji se odigravao proteklog vikenda na prostoru iza kompeksa Apostolović.

U Leskovcu održana auto-drift trka: Day of Champion

U subotu se okupilo 20 ekipa, ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bugarske i Grčke koje se naočigled brojnih posetilaca vežbali i trenirali za finalnu trku pod nazivom Day of Champion koja je održana u nedelju. Vreme je i danas poslužilo ljubitelje adrenalinske vožbe i automobilizma koji su se u velikom broju okupili na prostoru.

U ime Grada Leskovca, koji je pored Turističke organizacije Leskovac, jedan od pokrovitelja ove trke, se obratila pomoćnica gradonačelnika Andrea Tošić koja je naglasila da lokalna samouprava ima sluha za inovativne i kreativne manifestacije: „Ovo automobilsko takmičenje je značajno i sa turističkog aspekta s obzirom na to da učesnici dolaze ne samo iz Srbije već i iz Bugarske, Grčke i Hrvatske. Pored toga Leskovac uvek stoji iza preduzimljih i sposobnih mladih ljudi poput organizatora ove manifestacije koji služe kao odličan primer deci i omladini.“

Aleksandar Jokić, jedan od začetnika ove sportske discipline koja je nastala u Japanu na našim prostorima je izrazio svoju zahvalnost prema organizatorima, gradu i gradonačelniku koji su izašli u susret ljubiteljima adrenalina i dima i najavio Auto drift trke 2020. za kraj juna koje će biti podignute na još veći nivo.

Nakon treninga i revijalnog dela takmičari su se nadmetali na stazi boreći se za vredne novčane nagrade. Prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 500 evra osvojio je Miloš Đorđević Zeka iz Kragujevca, drugo mesto i iznos od 300 evra je izborio Marko Brkljačić iz Hrvatske, dok je treće mesto i nagrada u iznosu od sto evra pripala Nikoli Iliću iz Novog Sada. Cvetan Eftimov je vozač čiji performans je obeležio oba dana tako da je poneo prestižnu titulu Moment of the race.

Organizacija i bezbednost kako vozača tako i gledalaca je bila na visokom nivou, a posebnu pažnju je privukla jedina žena koja je učestvovala na trci – Milica Tikić iz Vršca, kao i najmlađi učesnik, sedamnaestogodišnji Bojan Cvetković sa Kosova.

Komentara: 0


#   Leskovac   automobili   takmičenje   auto trka   trke   Day of Champion   auto drift
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima