Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

30. Roštiljijada počinje koncerotom Lepe Brene

rssBookmark and Share

Leskovac 08.08.2019. Južna Srbija Info

Juče je u Leskovcu održana konferencija za novinare, povodom promocije jubilarne 30. Roštiljijade koja će početi 26.avgusta spektakularnim koncertom Lepe Brene. Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i direktor Turističke organizacije Leskovac su govorili o pojedinostima ovogodišnje manifestacije.

30. Roštiljijada počinje koncerotom Lepe Brene

Gradonačelnik je predvideo da će ovogodišnja Roštiljijada premašiti sve prethodne s obzirom na tradicionalno dobru gastronomsku ponudu, gostoljubivost, ali i bogat program u okviru kog će pored Lepe Brene nastupiti i Crvena Jabuka, Riblja čorba i Van Gog, Haris Džinović, Aco Pejović i Severina.

On je tom prilikom istakao da „Kvalitet leskovačke kuhinje decenijama unazad prevazilazi granice naše zemlje, a naš grad je i ponosni nosilac čak tri brenda, leskovačkog ajvara i sprže i roštilj mesa, koje je prošle godine dobilo i sertifikaciju zaštitnim žigom Leskovački specijaliteti sa roštilja. 3 decenije Roštiljijada Leskovac postavlja na vrh turističke ponude Srbije, prošle godine je proglašena drugom najboljom manifestacijom u Srbiji. Kraj avgusta je period prepoznatljiv po ovoj manifestaciji koja je značajna za čitav region. Roštiljijada je brend na koji su ponosni svi Leskovčani, to je brend koji nas je upisao na svetsku mapu turističkih atrakcija, na kojoj je Leskovac grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa.“

On je dodao da će se zvanična promocija Roštiljijade održati 22. avgusta u 12 časova u hotelu Crown Plaza u Beogradu, a da će u nedelju 25. avgusta biti organizovano roštiljanje na Hisaru kako bi Leskovčanima priuštitili uživanje i svojevrsnu uvertiru u predstojeći spektakl.

Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac, je istakao da se cene zakupa štandova ni sa leve ni sa desne strane neće menjati, kao i to da će se potruditi da bina grandioznošću parira zvezdama koje će na njoj nastupati. On se zahvalio Vladi Republike Srbije i Gradu Leskovcu, pokroviteljima manifestacije, suorganizatoru Melos estradi, ali i kompanijama Apatinska pivara i Koka-kola, generalnim sponzorima i svim ostalim sponzorima. Direktor Kocić je dodao da će se i ove godine u saradnji sa Trgovinsko-ugostiteljskom školom u Leskovcu održati takmičenje učenika ugostiteljskih škola, takmičenja ugostiteljskih radnika majstora roštilja, ali i priprema najveće pljeskavice na svetu, a biće upriličena i izložba fotografija od nastanka Roštiljijade do danas u dvorištu Šop-Đokićeve kuće.

Komentara: 0


#   Leskovac   Roštiljijada   Aco Pejović   izložba fotografija   riblja čorba   gastro turizam   Nebojša Kocić   Roštiljijada 2019
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima