Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dani šljive nude uvek nešto više: Hrana sa šljivom u Gurmanskom ćošku

rssBookmark and Share

Blace 10.08.2016. Gorica Šegovič, Topličke vesti

Na predstojećim Danima šljive u Blacu (19-21. avgust) održaće se prezentacija alternativne upotrebe šljive u zdravim jelima i pri tome će se pričati sa mladima o zdravim stilovima života, važnosti pripreme hrane kod kuće, obraćenje pažnje na unos određenih namirnica...

Dani šljive nude uvek nešto više: Hrana sa šljivom u Gurmanskom ćošku

Prva dva dana trajanja manifestacije, u Gurmanskom ćošku, na štandu koji organizuje grupa mladih kuvara iz Srednje škole Blace, biće prezentovani recepti u kojima se koristi šljiva, dva slana i jedan desertni, uz priču o važnosti formiranja dobrih navika kod mladih – kao i uz propratno snimanje video materijala.

Ovaj deo će pred kamerama voditi blogerka Maja Petrović, poznata po blogu www.vitkigurman.com

-Ovo bi u internet zajednici Srbije, a posebno među mladima iz severnijih krajeva, bilo vidljivije i propraćenije – shvaćeno kao signal da manifestaciji Dani šljive treba posvetiti dodatnu pažnju- rekao je predsednik organizacionog odbora manifestacije Zoran Jozić.

Nakon aktivnosti koje bi bile medijski ispraćene u Gurmanskom ćošku – mladi kuvari iz Blaca bi preuzeli ovaj deo i nastavili pripremu recepata predstavljajući gurmanske specijalitete sa simbolom manifestacije – šljivom.

Komentara: 0


#   Blace   hrana   dani šljiva   internet   Zoran Jozić   kuhinja   gastro turizam   srednje škole   Maja Petrović   Gurmanski ćošak   Dani šljive
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima