Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon Beograda i Niš dobio otvoreni turistički autobus - prva tura 15. jula

rssBookmark and Share

Niš 11.07.2019. Južna Srbija Info

Turisti, posetioci, kao i svi zainteresovani, već od sledećeg ponedeljka, 15. jula, imaće priliku da razgledaju kulturno-istorijske objekte kroz turu turističkim-panoramskim autobusom.

Nakon Beograda i Niš dobio otvoreni turistički autobus - prva tura 15. jula

Kako Niš ima više lokaliteta koji su udaljeni od centra grada, Medijana arheološko nalazište, Ćele kula, spomenik na Čegru, Spomen-park Bubanj...ovo će biti jedinstvena prilika da turisti iz otvorenog autobusa vide istorijsko-kulturne spomenike i druge znamenitosti u gradu i van njega.

"Iako je i ranije bilo inicijative, tek sad su se sklopile kockice za nabavku ovakvog tipskog autobusa. Sam Grad je učestvovovao u realizaciji i kupovini turističkog autobusa, koji će biti u nadležnosti Turističke organizacije", izjavio je Uroš Parlić direktor TON-a i dodao da će autobus obilaziti devet lokacija u gradu, koje turisti najčešće žele i da posete, a na ovaj način biće im olakšana poseta znamenitosti za koje se interesuju. Tura traje 80 minuta, a autobus ima 78 mesta, od kojih je 48 na galeriji.

Statistički podaci u potpunosti pravdaju nabavku ovakvog autobusa, jer se iz meseca u mesec povećava broj posetilaca, naročito stranaca i to ne samo za vreme poznatih festivala.

U evropskim i gradovima i širom sveta, ovakav vid turističke ponude ima dugu tradiciju, a Niš se sada, konačno pridružio zajednici posećenih turističkih destinacija, sa širom ponudom.

Od tri polaska dnevno, sa parkinga iza Narodnog pozorišta, jednu vožnju subvencionisaće grad Niš, a cena karte za odrasle osobe iznosiće 400 dinara, dok će za decu do 12 godina, vožnja biti besplatana.

Turiste će na turi o najznačajnijim podacima, informisati audio-vodič, za sada na srpskom i engleskom jeziku.

Polasci bi trebalo da budu u 11, 13 i 15 sati, rutom  pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra..

Info:  +381 18 520 207, +381 18 250 222, +381 18 523118

Komentara: 0


#   Niš   Ćele kula   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   arheološko nalazište   turistički autobus   ponoramski autobus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima