Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Po prvi put "Izađi mi na teglu" i u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 05.10.2017. Južna Srbija Info

Na gradskom platou, u centru Kuršumlije, Turistička organizacija u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda, organizovala je po prvi put manifestaciju „Izađi mi na teglu“, koja je karavanskog tipa i već četiri godine obilazi gradove širom Srbije.

Po prvi put "Izađi mi na teglu" i u Kuršumliji

Takmičarima su bili obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štandovi, stolovi i stolice, peći za pečenje paprike i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so.

Zvanični deo programa otvorili su Ljiljana Vukotić i Vuk Rosandić. Prisutne takmičare pozdravio je i predsednik opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno – umetnički program, a za tri prvoplasirane ekipe vredne nagrade.

Ukupno se takmičilo jedanaest ekipa: Bakin ajvar, Kraljice ajvara, III/3, Natural Food, Hot Papers, Prijatelji, Komšijski ajvar, Pakleni kuvari IV/3, Zavrzlama, Feferoni i Ajvarko.

Prvoplasirane očekuje šporet „Smederevac“ i direktan plasman u veliko finale, koje 14. oktobra, u Sokobanji, okuplja pobednike iz svih gradova.

Ovog puta žiri u sastavu: Marko Milojević, kuvar AD „Planinka“, Suzana Veljović – tehnolog i Arsenije Todorović iz Kancelarije za poljoprivredu i ruralni razvoj, imali su težak zadatak da odaberu najbolje, naglašavajući da su bile u pitanju nijanse i da su svi takmičari odlični.

Prvo mesto pripalo je mešovitoj ekipi „Prijatelji“, iz Kuršumlije i Blaca, drugo mesto osvojila je ekipa „Pakleni kuvari“ (učenici IV/3 Ekonomske škole iz Kuršumlije), a treće ekipa „Bakin ajvar“.

Pobednici manifestacije, Milosava Nikolić iz Kuršumlije, Slađana i Milivoje Čolić iz Blaca, prezadovoljni organizacijom, istakli su da će dati sve od sebe u finalu.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić   predsednik opštine   prvo mesto   Rodoljub Vidić   Izađi mi na teglu   gastro turizam
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima