Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela prijava za vaučere od 15 hiljada dinara

rssBookmark and Share

Sokobanja 26.06.2022. RTS, Južna Srbija Info

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže za RTS da će građani od danas 27. juna u svim poštama širom Srbije moći da se prijave za vaučer od 15.000 dinara za odmor u Srbiji. Država je obezbedila 200.000 vaučera. Građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će takođe da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

Sokobanja - Foto: Južna Srbija N.D.
Sokobanja - Foto: Južna Srbija N.D.

Sutra počinje prijavljivanje za vaučere: 200.000 građana – penzioneri, nezaposleni, studenti i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mogu da dobiju vaučere od 15.000 dinara. Država je za to obezbedila tri milijarde dinara.

Tatjana Matić je rekla u Dnevniku RTS-a da će građani od sutra u svim poštama širom Srbije moći da se prijave za vaučere za odmor u zemlji.

"To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara. Osim naših građana, pozvala bih i ugostitelje da se prijave. Do sada smo na listi imali više od 2.700 ugostiteljski objekata", rekla je ministarka Matić.

Rok da se iskoriste vaučeri, objašnjava ministarka, je 31. oktobar, uz napomenu da je minimum pet noćenja.

"Osim ovih 200.000 vaučera u iznosu od 15.000 dinara, građani koji su već iskoristili svoje pravo i dobili vaučere početkom godine u iznosu od 5.000 dinara imaće pravo da apliciraju ponovo za razliku od 10.000 dinara. To ne ulazi u ovaj broj od 200.000 vaučera", naglasila je ministarka.

Vaučeri brzo "planu"

Govoreći o proceduri prijave, Matićeva je navela da je građanima potrebna i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor, kao i da ona zavisi od toga da li se prijavljuje student, penzioner, nezaposlena osoba...

Ministarka kaže i da se svaki godine obara rekord kada je reč o brzini podele vaučera, te da su najtraženije banje.

"Ovo će značiti i građanima, kao i našoj domaćoj turističkoj i ugostiteljskoj industriji", ističe Matićeva.

"Prošla godina rekordna za domaći turizam" 

Istakla je da je prošla godina bila rekordna za domaći turizam.

"U vreme kovida koje je bilo najteže za sektor turizma i ugostiteljstva, Vlada je imala dobre i izbalansirane mere koje su bile usmerene na mere podrške tom sektoru. To je dalo rezultate", naglasila je Matićeva.

Prema njenim rečima, isti trend se nastavlja, a u ovom trenutku preko 5,5 miliona noćenja je u Srbiji, a rast dolazaka stranih turista je preko 150 odsto.

Naglašava da je Srbija je postala regionalno najtraženija destinacija, kao i da je u svetskim okvirima postala interesantna lokacija.


#   Sokobanja   turizam   konkurs   Ministarstvo turizma   turistički vaučeri   Tatjana Matić   banje
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima