Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

“Uspon na Radan planinu”

rssBookmark and Share

Bojnik 26.07.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Već tradicionalna, treća po redu, akcija “Uspon na Radan” održava se u subotu, 30. jula, u organizaciji Planinarsko-biciklističkog kluba „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika. Ovaj uspon je deo kulturno-turističke manifestacije „Bojničko leto“.

Foto: Belami
Foto: Belami

“Ove godine PBK ‘Zmaj sa Radana’ organizuje uspon na Petrov vrh i Kamen, koji se inače nalaze na grbu kluba. Zbog blagog terena i ne prevelike visinske razlike od oko 520 metara, dostupna planinarima i izletnicima svih uzrasta i svih nivoa planinarskog iskustva”, kažu iz Planinarskog društva “Železničar”, čiji članovi učestvuju na ovom usponu.

Mesto okupljanja i polaska je selo Borince u podnožju planine Radan, a iz Niša se kreće u 6.30, sa parkinga ispred Gradske kuće.

Planina Radan prostire se na jugu Srbije, između oblasti Toplica i Pusta reka. Okružena je planinama Sokolovicom, Arbanaškom planinom, Pasjačom, Vidojevicom i Goljakom. Granice Radana su reke Toplica na severu i Jablanica na jugu. Radan je uglavnom obrastao stoletnom listopadnom šumom, na pojedinim delovima ima i četinara, a i pašnjaka. Najviši vrh Radana je Šopot, pored njega tu su još Petrova gora, Kamen i Sokolov vis.

Vođa puta je Marko Milošević i od njega se mogu dobiti sve potrebne informacije, na broj telefona 069-1593301.

Od opreme je, pored hrane iz ranca iv ode, potrebno poneti obuću i odeću prilagođenu letnjem planinarenju (treking patike ili gojzerice, majica i rezervna majica, poželjni su planinarski štapovi, kapa, krema za sunčanje, naočare za sunce).

Komentara: 0


#   Bojnik   planinari   Radan   Jablanica   Pusta reka   biciklisti    
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima