Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlasinsko jezero: Šeiku isključili struju u četiri hotela

rssBookmark and Share

Crna Trava 26.10.2016. V.P. Blic

Leskovačka “Elektrodistribucija” je zbog nasleđenog duga od 2,5 miliona dinara isključila struju u četiri hotela u Surdulici, na Vlasini i u Crnoj Travi, koji su od juna u vlasništvu šeika Alije Abdula al Makija iz Katara.

Foto: TO Surdulica
Foto: TO Surdulica

Menadžer katarskog šeika Goran Anđelković potvrdio je da je struja u hotelima isključena neposredno pre preuzimanja ugostiteljskih objekata.

Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće “Evropa” u Surdulici Ali Abdula al Makija na aukciji kupio je za preko million evra hotele “Srbija” u Surdulici, “Jezero” i “Vlasina” na Vlasinskom jezeru i “Vilin lug” u Crnoj Travi. Početna cena kupovine posrnulog surduličkog preduzeća bila je 390.000 evra.

Osim trojice zaposlenih, svi radnici HUP “Evropa” uzeli su za svaku godinu radnog staža otpremnine po 200 evra. Privatizacija hotela u Surdulici, na Vlasini i u Crnoj Travi prva je investicija Katara u Srbiji. Novi gazda hotela planira da na jugu Srbije razvije sportski turizam i dovede druge investiture iz Katara.

Komentara: 0


#   Crna Trava   Surdulica   Elektrodistribucija   Vlasinsko jezero   isključenje struje   Turistička organizacija Surdulice   Katar   HUTP Evropa   Hotel Vlasina     Goran Anđelković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima