Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Liamas, gradonačelnik grčke opštine Volvi: Zahvalni smo braći Srbima na ukazanom poverenju i izboru za letovanje

Bookmark and Share

06.07.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Stavros, Asprovalta i Nea Vrasna nalaze se u opštini Volvi (Δήμος Βόλβης) u oblasti Soluna. Sedište opštine je u gradiću Stavros, a predeo je dobio ime po jezeru Volvi, koje se proteže gotovo duž čitave regije.

Foto: Vasilis Evageolu
Foto: Vasilis Evageolu

Povodom ovogodišnje sezone, gradonačelnik  Diamantis Liamas dao je izjavu za portal Južna Srbija Info.

Rukovodstvo grčke opštine, na čelu sa gradonačelnikom Diamantisom Liamasom (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ), uspelo je da nakon prošlogodišnjih poplava, potpuno obnovi ifrastrukturu. posebno probleme sa bujičnim vodama i kanalima za odvod, tako da je gradić Stavros, vrlo brzo zaživeo punim sjajem.

Liamas: Ovu turističku sezonu dočekujemo spremniji nego ikada

U ekskluzivnoj izjavi za Južnu Srbiju Info, gradonačelnik Liamas kaže...

"Ovogodišnja turistička sezona je počela više nego dobro. Hiljade turista je preplavilo turistička mesta naše opštine, Asprovaltu, Vrasnu, Stavros, i mi smo zahvalni na njihovoj naklonosti i podršci.

Odmah nakon prošlogodišnjih poplava, sve opštinske službe i resursi su brzo reagovali i uspeli su u roku od nekoliko dana da saniraju gotovo sve probleme koji su nastali. Neki od njih još nisu završeni, ali nisu direktno povezani sa turističkim delom, kao što je deo opštine, pod imenom "Alka", koji ostaje da se sanira.

Posebno zahvaljujemo braći iz Srbije, posebno na jugu, na podršci i poverenju koje nam ukazuju.

Ove turističke sezone, možemo da ponudimo nove moderne turističke smeštajne objekte, koji su izgrađeni po najsavremenijim standardima. Takođe, nudimo nove sportske sadržaje i naravno naše kristalno čisto more i plaže, kao i bogat kulturni program tokom leta.

Za predstojeće praznike, pripremili smo bogat kulturni program, uglavnom za turistička područja, ali ne samo za njih.

Krajem meseca, u periodu od 26. do 27. jula, obeležavamo "Festival sardele", kao deo naše gradske slave u Stavrosu, Svete Paraskeve.

Festival sardele, biće proparaćen bogatim kulturnim i umetničkim programom uz domaće horove i orkestre na glavnoj bini u gradskoj luci u Stavrosu, a turisti i posetioci će imati priliku da besplatno degustiraju ribu i vino. 

Našoj srpskoj braći, šaljemo poruku ljubavi i prijateljstva i zahvalni smo što će i ove godine provesti svoj odmor u našim letovalištima, ali i zbog toga, što su prepoznali da je ova opštinska vlast, koja je na nedavnim izborima ponovo zadobila povernje, učinila sve da njihovo vreme provedeno u Stavrosu, Asprovalti i Vrasni, bude bezbrižno i nezaboravno".

Komentara: 0


#   Južna Srbija Info   Grčka   Letnja sezona   Diamantis Liamas   Volvi (Grčka)   Stavros (Grčka)
@juznasrbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima