Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opozicija zbija redove

rssBookmark and Share

Aleksinac 03.07.2010. aleksinacnews.com

Opozicija zbija redove

U petak (02.07.2010.), u prostorijama OO DS Aleksinac, potpisan je ugovor o saradnji i zajedničkom političkom delovanju između aleksnačkog DS-a i Pokreta za opštinu Aleksinac.

Ugovor su, u ime ove dve političke opcije, potpisali predsednici dr Zoran Aleksić i Milan Veljković, uz prisustvo članova opštinskih odbora.

Na konferenciji za novinare predsednik aleksinačkih demokrata, Milan Veljković, naglasio je da je ovo samo prvi korak ka objedinjavanju demokratskih potencijala u Aleksincu pred predstojeće izbore:

- Nadam se da će nam se uskoro pridružiti i druge demokratski orijenisane stranke na lokalu, a mi ćemo zajednički nastupati u svim predizbornim i postizbornim aktivnostima, koje će uskoro uslediti. Očekujem da se politička scena u Aleksincu polarizuje i da će lokalni izbori, koje ćemo uskoro inicirati, biti neka vrsta referenduma, na kome će građani opštine Aleksinac, odlučiti u kom pravcu će se razvijati Opština – izjavio je između ostalog Veljković.

Predsednik Pokreta za opštinu Aleksinac, dr Zoran Aleksić rekao je da će se u budućoj saradnji očuvati identitet obe političke opcije i da je današnji čin rezultat zajedničke težnje da Aleksinac konačno izađe iz krize:

- Trenutno ekonomsko i političko stanje u Opštini je neodrživo, očekujemo prevremene izbore i uključićemo sve resurse da nakon njih pružimo šansu najboljima u našoj sredini da Aleksinacu donesu boljitak. Okupila nas je zajednička ideja, a sporazum je baziran na principima koji nisu u službi pojedinca, već svih građana – kazao je dr Aleksić.

Dokument koji je danas potpisan biće overen u sudu i predstavlja prvi ovakav akt, koji je javno prezentovan u Aleksincu.


#   Aleksinac   Milan Veljković   Zoran Aleksić   lokalni izbori
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima