Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ajkulin otac: Moj sin je intelektualac, a ne kriminalac

rssBookmark and Share

16.08.2014. Alo

Zoran Ajković (43) zvani “Ajkula“, koji je juče izručen iz Crne Gore po međunarodnoj poternici zbog sumnje za saučesništvo u iznudi, danas je doveden u niški Viši sud na saslušanje.

Ajkulin otac: Moj sin je intelektualac, a ne kriminalac

Iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda do suda je prevezen “maricom“ koju su dopratila još tri policijska vozila. Na ulazu u sud, osim Ajkovićevog branioca advokata Milana Petrovića, široj javnosti poznatog kao pravnog zastupnika generala Vladimira Lazarevića, sačekala ga je i najbliža rodbina, prenosi telegraf.

Zoranov otac Veselin zamolio je novinare za objektivno izveštavanje o ovom slučaju i ponovio da se njegov sin nije ogrešio o zakon, izrazivši nadu da će to biti dokazano i na sudu.

- Svog sina sam vaspitavao kao časnog i poštenog čoveka. Teško nam padaju optužbe da je kriminalac te da smo se obogatili na nezakonit način. Moj sin je intelektualac, a ne kriminalac – kazao je Ajkovićev otac. On je izrazio žaljenje što mu je bilo onemogućeno da vidi sina koga su zatvorski čuvari uveli u sud na sporedan ulaz.

- Bilo bi mi lakše da sam bar mogao da ga na kratko vidim a ni to mi ne dadoše – rekao je ogorčeni otac.

Saslušanje Ajkovića pred sudijom za prethodni postupak je u toku. On treba da odluči da li će ga zadržati u pritvoru do saslušanja pred tužiocem koje se očekuje sledeće nedelje.

 

Komentara: 0


#   Zoran Ajković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima