Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksandar Vulin: Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao svrhu

rssBookmark and Share

01.05.2022. Beta, Politika

Ministar Vulin se još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu po pitanju suvereniteta i integriteta Republike Srbije

Aleksandar Vulin: Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao svrhu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je danas ocenio da je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu:„svojim plemenitim radom i delovanjem... opravdao svrhu svog postojanja”, iako je taj „jedinstveni centar na Balkanu mnogo puta napadan, iako su mnogi postojanje ovog humanitarnog centra hteli da zloupotrebe i iskoriste u političkoj borbi protiv Srbije i Rusije”.

Povodom decenije postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra Vulin je, kako je saopštilo njegovo ministarstvo, u video-razgovru s vršiocem dužnosti ministra Rusije za civilnu zaštitu, Aleksandrom Čuprijanom, podsetio da je taj centar „svoj pun smisao postojanja upravo pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže: i 2014. godine za vreme katastrofalnih poplava, ali i za vreme pandemije korona virusa”, prenosi Beta.

„Srbija duboko ceni svaku pomoć i podršku” koju je tokom vanrednih situacija dobila od ruskog Ministarstva, rekao je Vulin i, kako je saopšteno, „izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji i Ministarstvu... na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica”.

Čuprijan je najavio da će njegovo ministarstvo „nastaviti da razvija i unapređuje Srpsko-rusko humanitarni centar”, a „Ruska Federacija će, kao i do sada, uvek biti spremna da pruži pomoć i podršku Srbiji u slučaju vanrednih situacija”, piše u saopštenju.

Preneto je i da je Vulin „još jednom se zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu po pitanju suvereniteta i integriteta Republike Srbije” i Čuprijanu i svim pripadnicima njegovog ministarstva „uputio izraze saosećanja i podrške povodom Dana sećanja na službenike Ministarstva koji su poginuli na dužnosti”.


#   Aleksandar Vulin   RSHC Ruski humanitarni centar   Aleksandar Čuprijan
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima