Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeleženo pet godina RSHC

rssBookmark and Share

26.04.2017. Južna Srbija Info

Predsednik Skupštine Grada Niša mr Rade Rajković prisustvovao je današnjem obeležavanju petogodišnjice postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) u Nišu, povodom čega je organizovan međunarodni forum sa gostima iz Ruske Federacije, Jermenije, Makedonije, BiH i Mađarske.

Obeleženo pet godina RSHC

Srpsko-ruski humanitarni centar je međuvladina humanitarna neprofitna organizacija, sa sedištem u Nišu, nastala na osnovu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije 25. aprila 2012. godine, sa ciljem da obezbedi humanitarno reagovanje u vanrednim situacijama na teritoriji Republike Srbije i drugih balkanskih zemalja. Zadaci ovog, po svojim ciljevima jedinstvenog centra, su sprečavanje i uklanjanje vanrednih situacija, pružanje humanitarne pomoći nastradalima, obuka stručnjaka, testiranje savremenih vatrogasnih i spasilačkih sredstava, realizacija zajedničkih projekata na teritoriji Republike Srbije i drugih balkanskih zemalja.

Centar je do sada učestvovao u pružanju pomoći i uklanjanju vanrednih situacija na teritoriji Republike Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Današnjem skupu prisustvovali su zvaničnici ruske i srpske vlade, zamenik ministra za vanredne situacije RF – Oleg Baženov, ministar u vladi RS – Aleksandar Vulin, kao i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP – Predrag Marić.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vulin   Rusija   spasioci   Predrag Marić   Rade Rajković   RSHC Ruski humanitarni centar
@VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima