Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razgovor o IT sektoru sa ambasadorom Indije

rssBookmark and Share

11.12.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović danas je primio u Gradskoj kući od nedavno novoimenovanog ambasadora Indije u Srbiji Nj.E. Subrata Batačardžija.

Razgovor o IT sektoru sa ambasadorom Indije

U prjateljskom razgovoru izražena je nada da će odnosi dve zemlje biti još sadržajniji i da između Indije i Srbije postoje tradicionalno dobre veze.

Gradonačelnik Bulatović je posle sastanka rekao da se razgovaralo pre svega o privrednim temama i da je ambasadoru predočio mogućnosti za investiranje u ovom delu Srbije.

Ambasador Batačardži je podseto da je upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio novu eru u odnosima između dve zemlje, podsetivši da je prošle godine kao premijer boravio u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina.

Što se tiče potencijalnih investicija indijskih kompanija u Nišu,ambasador je rekao da će shodno njegovim ovlašćenjima preneti poruku privrednicima sa današnjeg sastanka,ali je prema njegovom mišljenju IT sektor najinteresantnija oblast za indijske kompanije koje bi eventualno mogle da prošire svoje poslovanje u ovom delu Srbije.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   predsednik Srbije   IT sektor
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima