Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nemački ambasador u Nišu: Kosovo je nezavisna zemlja i ima pravo na vojsku

rssBookmark and Share

Niš 14.12.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib razgovarali su danas u Gradskoj kući o saradnji u oblasti privrede i kulture između grada i jedne od najrazvijenijih država Evrope.

Nemački ambasador u Nišu: Kosovo je nezavisna zemlja i ima pravo na vojsku

Šib je govorio i o formiranju Vojske Kosova.

Trenutno u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija, pa je ova država vodeća po broju investitora sa stalnim trendom unapređenja saradnje.

Bulatović je između ostalog rekao, da je upoznao njegovu ekselenciju sa projektima Grada Niša, posebno sa izgradnjom naučno-tehnološkog parka.

“Naš veliki potencijal leži u IT sektoru i obučenoj i školovanoj radnoj snazi,što bi verujemo moglo da bude interesantno nemačkim kompanijama u ovoj oblasti”,rekao je gradonačelnik.

Ambasador Šib  je rekao da je Niš zanimljiva privredna destinacija i da nemačko srpski privredni odnosi idu uzlaznom putanjom i da zajedničkim naporima privrednih komora dve zemlje ovaj trend može biti još bolji.U Nišu će danas biti otvorena i katedra za germanistiku na Filozofskom fakultetu, a svečanom otvaranju prisuctvovaće ambasador Šib.

Na pitanje novinara kako vidi danšnje događaje na KiM, ambasador Šib kaže da je Kosovo suverena država, ali da po njemu sam proces formiranja Vojske Kosova treba da bude u skladu sa međunarodnim pravom, što je dugotrajan proces uz uključivanje svih njenih građana.


#   Niš   Nemačka   Kosovo i Metohija   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Ambasada Nemačke   IT sektor   Vojska Kosova   Tomas Šib
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima