Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasadorka Indije Narinder Čauan u poseti Nišu

rssBookmark and Share

22.02.2017. M.M. Južna Srbija Info

Ambasadorka Indije Nj.e. Narinder Čauan (Narinder Chauhan) boravi danas u Nišu. Njenu ekselenciju je u Gradskoj kući primio zamenik gradonačelnika, Miloš Banđur.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Čuan i Banđur su razgovarali i razmenili iskustva o dosadašnjoj saradnji Srbije i Indiji u oblasti ekonomije i istakli da, uprkos daljini i etničkim razlikama, dva naraoda su jako slična i godinama unazad veže ih iskreno prijateljstvo.

Složili su se da je poseta premijera Srbije Indiji, nakon 30 godina, bila istorijska i da su već načinjeni koraci ka unapređenju dalje ekonomske saradnje dve zemlje. Isto tako, na današnjem prijemu se razgovaralo i o saradnji Grada Niša sa ambasadom Indije u oblasti turizma, kulture, obrazovanja i privrede.

Foto: Južna Srbija

Ministarstvo spoljnih poslova Vlade Indije u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije realizuje ITEC program iz raznih oblasti, kao što su: računovodstvo, finansijska kontrola, bankarstvo i finansije, očuvanje životne sredine i obnovljivi izvori energije, IT, telekomunikacije, engleski jezik i dr. u okviru Programa indijske tehničke i ekonomske saradnje za državljane Republike Srbije koji je ovom prilikom i predstavljen u Media centru, gde održana prezentaciji IT programa koji država Indija sprovodi u Srbiji.

 


#   Južna Srbija region   Miloš Banđur   Gradska kuća u Nišu   Ministarstvo spoljnih poslova   Indija   očuvanje životne sredine   engleski jezik   IT   ambasador Indije
@Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima