Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Borci iz Toplice: Prekinite saradnju sa Hagom

rssBookmark and Share

Toplički okrug 23.11.2012. Autor: Agencija TANJUG

Udruženja boraca iz ratova od 1990. godine večeras je u centru Prokuplja organizovalo protest zbog odluke Haškog tribunala da oslobodi krivice hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za stradanje Srba tokom akcije “Oluja“. Protest su podržali Udruženje raseljenih sa Kosova i Metohije, SUBNOR i Udruženje potomaka i čuvara tradicije ratova od 1912. do 1918. godine.

Predsednik Udruženja boraca iz ratova od 1990. godine na područiju Topličkog okruga Tomica Stevanović zatražio je od Vlade Srbije i države da prekine saradnju sa Haškim tribunalom.

-Zahtevamo od države da prekine svaku saradnju sa Haškim tribunalom – kazao je Stevanović.

Predsednik Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije Dragan Piljević istakao je da za naše žrtve i naš narod u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Makedoniji nema ni danas pravde.

Na protestu su pročitani telegrami podrške topličkim borcima, među kojima je bio i telegram zahvalnosti porodice srpskog generala Vladimira Lazarevića. Skup je obezbeđivala policija.

Prokupačko Udruženje boraca ima oko 4.000 članova, a tokom rata 1999. godine Toplički okrug je sa 97 procenata bio procentualno prvi u Srbiji po odzivu građana na mobilizaciju.


#   Toplički okrug   borci   Dragan Piljević   Udruženja boraca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima