Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brnabić u Nišu: Nisu problem bolnički kapaciteti, nema dovoljno zdravstvenih radnika

rssBookmark and Share

Niš 24.11.2020. Južna Srbija InfoNedostatak zdravstvenih radnika

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da je u kovid bolnicama u Srbiji hospitalizovano oko 5.900 obolelih od COVID-19 i da nije problem da se obezbedi dovoljan broj kreveta, već dovoljno zdravstvenih radnika.

Brnabić u Nišu: Nisu problem bolnički kapaciteti, nema dovoljno zdravstvenih radnika

Danas je u Nišu otvorena višenamenska laboratorijska lamela Elektronskog fakulteta. Otvaranju je prisustvovala premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je nakon otvaranja istakla, da je najvažnije je imamo još dovoljno mesta da zbrinemo sve one kojima je potrebna hospitalizacija, ali da se neki pacijenti šalju iz Beograda u bolnice u drugim gradovima i opštinama.

Mi ćemo uskoro, početkom decembra, otvoriti potpuno novu kovid bolnicu u Beogradu, ali važno je da znamo da nemamo dovoljno zdravstvenih radnika za sve to. Možete da otvorite sve bolnice i ubacite sve sportske hale u kovid mehanizam, ali nemate ljude koji će vas lečiti, istakla je predsednica Vlade.

Ona je apelovala na građane da se pridržavaju svih mera koje su i obaveza i preporuka, dodavši da je važno da svako od nas bude individualno odgovoran.

Potrebno je da svako pokuša da se kreće što manje, da svede sve kontakte na minimum dok ne prođe ovaj talas, dok ne dođe vakcina za koju se zaista nadam da ćemo uspeti da je imamo u decembru i dok situacija ne krene da se smiruje, poručila je Brnabić.

Komentara: 0


#   Niš   Ana Brnabić   zdravstveni radnici   Naučno tehnološki park   Koronavirus   Koronavirus
@anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima