Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bujanovac: utvrđivanje identiteta pa krivične prijave

rssBookmark and Share

Bujanovac 15.10.2015. RTS, Tanjug

Policija radi na otkrivanju nekoliko osoba koje su u nedelju u Bujanovcu, slaveći uspeh reprezentacije Albanije, skandirale "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji", a po utvrđivanju njihovog identiteta biće podnete krivične prijave.

Bujanovac: utvrđivanje identiteta pa krivične prijave

U višem javnom tužilaštvu u Vranju rečeno je Tanjugu da se oni terete "zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti".

Na Trgu u Bujanovcu u nedelju oko 20 časova, kako navode u tom tužilaštvu, došlo je do okupljanja većeg broja osoba albanske nacionalnosti nakon završetka utakmice Albanija – Jermenija, "i to nekih 120 osoba koji su skandirali "Albanija, Albanija", a nekoliko njih iz mase "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji".

Na osnovu toga, Više javno tužilaštvo u Vranju "naložilo je Policijskoj stanici Bujanovac da podnese krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba" koje su to skandirale.

"Po otkrivanju osumnjičenih biće podneta krivična prijava ovom Tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje", navodi se u pisanom odgovoru vranjskog tužilaštva.

Ponašanje dela lokalnih Albanaca u Bujanovcu juče je oštro osudio i predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković zatrživši od nadležnih organa da utvrde, što pre, sve činjenice o tim dešavanjima.

Komentara: 0


#   Bujanovac   policija   fudbal   navijači   krivična prijava   Zoran Stanković   Više javno tužilaštvo   Albanija   nacionalizam
@


 


[ Dodaj komentar ]