Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cvetanović na „DANUBE WATER CONFERENCE 2017“ u Beču

rssBookmark and Share

Leskovac 20.05.2017. Južna Srbija Info

Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) na Generalnoj skupštini NALAS-a, koja se održalla od 17. do 19. maja u Beču, učestvovali su u radu konferencije „Danube Water Conference 2017“ i razgovarali o investicijama u vodosnabdevanje i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda.

Cvetanović na „DANUBE WATER CONFERENCE 2017“ u Beču

Iskustva Leskovca na ovoj konferenciji izneo je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Dunavska konferencija o vodama bavi se pitanjem evropskih i globalnih izazova u oblasti usluga koje se tiču snabdevanja vodom.

Tema ovogodišnje konferencije je „Definisanje izazova finansiranja usluga vodosnabdevanja za razvoj“. Konferencija je okupila preko 150 učesnika iz preko 15 zemalja, kako bi se diskutovalo o izazovima u vezi sa finansiranjem usluga vodosnabdevanja.

Konferencija je održana u saradnji sa Internacionalnom asocijacijom voda i predstavlja tradicionalni forum gde se razmenjuju ideje i upoređuju iskustva.

Dunavska konferencija o vodama organizuje se u okviru Dunavskog programa o vodama koji realizuju Svetska banka i Internacionalna asocijacija kompanija za vodosnabdevanje.

Program je nastao zbog izazova sa kojima se suočavaju profesionalci u oblasti voda, kao i vlade i lokalne samouprave koji treba da izađu u susret potrebama svojih sugrađana za kvalitetnim i održivim uslugama vodosnabdevanja i regulacije otpadnih voda.

Partneri na programu su Ministarstvo finansija Republike Austrije, GIZ (Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju), Švajcarska konfederacija, Udruženja  koja se bave problemima voda, (među kojima su i četiri udruženja iz Srbije), kao i NALAS – Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne evrope.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Ministarstvo finansija   otpadne vode   Dunav   Svetska banka   Stalna konferencija skupština i gradova   Danube Water Conference   profesionalci
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima