Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Damjanović: Romi su bili sa braćom Srbima i kada se tugovalo i kada se pevalo

rssBookmark and Share

Niš 10.04.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Na obeležavanju Međunarodnog dana Roma, predsednik Svetske organizacije Roma mr. Jovan Damjanović izjavio je da su srpski i romski narod kroz istoriju delili istu sudbinu i da kao drugi po broju stanovnika narod u Srbiji, Romi i dalje nastavljaju politku bratskih odnosa.

Damjanović: Romi su bili sa braćom Srbima i kada se tugovalo i kada se pevalo

Danas je prigodnom i veselom proslavom u Niškom kulturnom centru obeležen Međunarodni dan Roma u organiaciji udruženja "Veseli Romi", takođe iz Niša.

Predsednik Svetske organizacije Roma bivši ministar i poslanik mr. Jovan Damjanović obratio se prisutnima i podsetio da su romski i srpski narod delili istu sudbinu više vekova.

On se zahvalio načelnici nišavskog okruga Dragani Sotirovski na toplom prijemu i na podršci (nešto ranije danas) kao i na daljoj saradnji, kojoj je i uručena zahvalnica udruženja "Veseli Romi", u njenom opravdanom odsustvu.

Zahvalinicu je dobio i predsenik GO Palilula Aleksandar Ždrale, na čijoj teritoriji živi velika romaska zajednica u Nišu..

Uz neizostavnu romsku muziku, proslava je nastavljena uz dobro raspoloženje.

 


#   Niš   Romi   Dragana Sotirovski   Niški kulturni centar   GO Palilula   Aleksandar Ždrale   Međunarodni dan Roma   Jovan Damjanović
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima