Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor sa 10 pomoćnika

rssBookmark and Share

22.11.2010. Izvor: Južne vest

Direktor sa 10 pomoćnika

Direktor Kliničkog centra Niš, Srbobran Trenkić, imao je do prošle nedelje čak 10 pomoćnika.

Na tom spisku nalazio se i veći broj direktora klinika koje funkcionišu unutar Kliničkog centra, a negde su čak dve osobe bile pomoćnici za istu oblast.

Trenkić je demantovao da ima 10 pomoćnika, a na konstataciju novinara da to piše na zvaničnom sajtu Kliničkog centra, odgovorio je da "ne zna šta tamo piše, ali da nije tačno da ih ima toliko".

On je naglasio da jeste u jednom trenutku imao 10 pomoćnika ali da je to bilo kratko, a kao razlog je naveo "svoju ličnu procenu da je to tada bilo potrebno".

Ipak, direktor nije želeo da javnost upozna sa primanjima pomoćnika. Na naš pismeni zahtev da nam pokaže njihove platne listiće, odakle bi se videlo po kojim sve osnovima i koliku zaradu ostvaruju, Trenkić je odgovorio da to neće da uradi.

- Neću da vam to dam. Vi ćete to sigurno hteti da objavite, a nije sve crno-belo kako vi želite to da predstavite. Ti ljudi rade i noću i vikendom i praznicima, često rade i prekovremeno, spašavaju ljudske živote. Ako biste samo objavili te platne listiće, iz njih se sve to ne bi videlo - obrazložio je svoju odluku Trenkić.

On je, ipak, novinaru pokazao svoj platni listić za poslednja dva meseca. Po tim podacima plata direktora Kliničkog centra je 57.000 dinara, a oba puta je isplaćena i stimulacija od 30%.

Samo dan nakon tog razgovora, spisak pomoćnika sa sajta Kliničkog centra skraćen je za četiri imena, pa ih sada ima "samo" šest. Međutim, lekari koji su obrisani sa tog, prebačeni su na spisak "koordinatora", kojih trenutno ima čak 7.

Klinički centar ima 31 kliniku od kojih svaka ima direktora, a neke i pomoćnike direktora.

Trenkić nije želeo da javnosti pokaže ni sistematizaciju radnih mesta, odakle bi se videlo da li su sva ta radna mesta zaista predviđena, a obrazloženje za to je bilo da je to "preveliki dokument".

Broj zaposlenih previše komplikovan

Na naš zahtev da nam dostavi broj stalno zaposlenih od 2005. godine do sada, direktor Kliničkog centra odgovorio je da ni to ne može da nam pokaže "jer se taj broj stalno menja".

- Mi smo velika organizacija i imamo preko 3.000 zaposlenih. Evo, juče smo, na primer, mogli da imamo 3.128 a danas već 3.115 zaposlenih. Taj broj se menja iz dana u dan jer su naše potrebe takve i kako ja onda da vam dam broj zaposlenih? - rekao je Trenkić.

Odgovor nismo dobili ni nakon što smo zatražili podatke o broju zaposlenih za konkretne datume.

Imajući u vidu da se Klinički centar finansira novcem poreskim obveznika, zbog odbijanja direktora Kliničkog centra da javnost upozna sa svim ovim podacima, Južne vesti su uputile žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.



#     Klinički centar   radna mesta   Južne vesti   Srbobran Trenkić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima